Aşk yolculuğuna çıktılar

Aşk yolculuğuna çıktılar
Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile anıldı.
 Müzisyen Burcu Karadağ ve ekibinin konuklarını ilahi bir yolculuğa çıkardığı Tasavvuf Konseri’nde, Ünlü Yazar Elif Şafak’ın Aşk isimli kitabında geçen “Şems-i’n Kırk Kuralı” sahnedeki ekrana bir bir yansıdı. Musiki nağmeler eşliğinde vecde gelip dönen semazenler ise programa derinlik kattı.

 

Hz. Mevlana en kutsal duygularla Beylikdüzü’nde anıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Mevlana’nın ölümünün 741. Yılı’nın anıldığı Şeb-i Aruz programı, yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Etkinlikte Burcu Karadağ ve ekibi tarafından Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinin seçkin eserleri seslendirildi. Mevleviliğin en temel müzik ifadesi olan ney sazı ile farklı kültürlerdeki enstrümanlar bir araya geldi.

Neyin yanında zaman zaman başrolü alan kanun ve çellonun uzun taksimleri ise dinleyenleri huzurla buluşturdu, müzik aletlerinin yarattığı harmoni büyülü bir ortamın içine çekti. Ruhlar dinlendi, gönüller ilahi bir yolculuğa çıktı. Sahneye bir bir yansıyan Şems-i Tebrizi’nin Kırk Kuralı ise konser boyunca ekranda gösterildi. Her biri insanlık için özel mesajlar taşıyan Şems-i’n Kırk kuralı, vatandaşlar tarafından beğeniyle okundu.

 

Yeniden Doğuşun İfadesi Semazen Gösterisi…

 

Burcu Karadağ’ın ney performansı ise kulakların pasını sildi. Bu usta icraaya semazenler de tüm maneviyatları ile eşlik etti. Semazenlerin kefeni simgelediği beyaz kıyafetleri “tennure”,  mezar taşını simgeleyen başlarındaki sarık “sikke” ve üzerlerindeki mezarı ifade eden siyah hırka ile her ne kadar ölüm ifade ediliyor gibi düşünülse de sahnede asıl olarak semahın ölümü değil; yaşamı, tekrar doğmayı, suretler aleminden hakikat alemine geçmesi anlatıldı. Mevlana’nın anıldığı bu gecede O’nun felsefesi konser boyunca yapılan müziklerle yaşatılmaya çalışıldı. İnsanın iç dünyasının bir aynası olan Mevlâna’ya göre ölüm, “Ey ölümden korkup kaçan can, işin aslını sözün doğrusunu istersen, sen ölümden korkmuyorsun kendinden korkuyorsun” dizeleri ile ifade edilir.

 

“Sizler Sayesinde Çok Heyecanlıydım”

 

Tasavvuf konserinin sonunda sahneye çıkan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, CHP Parti Meclisi Üyesi İbrahim Yener, Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, Sanatçı Burcu Karadağ’a ve müzisyen ekibine teşekkür ederek, bu özel akşamın çok anlamlı olduğunu belirtti ve sanatçıya çiçek takdiminde bulundu. Burcu Karadağ ise yaptığı konuşmada “Bugün bizlere verdiğiniz enerji çok özel. Konser boyunca çok heyecanlıydım. Değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Müzisyen arkadaşlarımı ise alkışlıyorum. Bir sonraki sefer yine Beylikdüzü’nde olmak isterim” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.