Atık Yağların Zararları Geri Dönüşüm İle Önleniyor

Atık Yağların Zararları Geri Dönüşüm İle Önleniyor
Çevre Bakanlığı’nın verilerine göre yılda 1.5 milyon ton bitkisel yağın gıda amaçlı kullanıldığı ve bu yağdan yaklaşık olarak 350 bin ton atık yağ oluştuğu belirlenmektedir.
Esasen dünyada üretilen tüm bitkisel yağların tamamı biyodizele çevrilse dünya dizel yakıt ihtiyacının ancak %7’sini karşılayabilmektedir.

 

Evlerimizde ve iş yerlerimizde lavabolara dökülen bitkisel atık yağlar, kanalizasyon ve kolektörlerde zaman içersinde daralma ve tıkanmalara neden oluyor. Bununla birlikte bu atık yağlar deniz kirliliğine neden olduğundan biyolojik yaşamı tehdit ettiği bilinmekte.

 

KATKI SUNAN ÇATALCA HALKINA TEŞEKKÜR

 

Çatalca Belediyesi atık bitkisel  yağlarla ilğili işletmelere ve vatandaşlara bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. Ayrıca okullara yönelik de bitkisel atık yağ toplama yarışması düzenlemiştir.

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara ev hanımları ve işletme sahipleri de duyarlı yaklaşarak gerekli hassasiyeti göstermektedirler. Çevreyi korumak amacıyla yapılan atık yağ toplama çalışmalarına katkı sunan ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından atık yağ getiren kişilere teşekkür edilerek, kampanya dahilinde bitkisel yağ hediye veriliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.