Avcılar’da Sivas Olayları Anıldı

Avcılar’da Sivas Olayları Anıldı
Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde meydana gelen olayların 22’inci yıldönümü nedeniyle Avcılar’da bir anma etkinliği düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlik Avcılar Belediyesi Kültür Sanat Parkı’nda gerçekleştirildi. Avcılar Kültür Sanat Parkı’nda bulunan Sivas katliamında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı Edibe Sulari’nin heykeli önünde Sivas’ta hayatını kaybeden 33 aydın insan saygıyla anıldı.

 

Saygı duruşu ile başlayan anma programında bir konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Türkiye Cumhuriyeti temellerinin Sivas’ta atıldığını belirterek; “Sivas Türkiye Cumhuriyeti için son derece önemli bir il olmuş, Türkiye Cumhuriyeti temelleri Sivas’ta atılmıştır. Sivas’ta bundan 22 yıl önce 02 Temmuz 1993 tarihinde emperyalist emellerle Cumhuriyeti yıkma girişiminin provası yapılmış ve bir katliam gerçekleştirilmiş 33 aydın ve sanatçımız yaşamını yitirmişlerdir.  Vatanımızın bölünmez bütünlüğü Sivas’ın birliği ve beraberliği ile mümkündür. Bu nedenle 2 Temmuz’u unutmadan 4 Eylül ruhunu yaşatmak gerekir.

Bugün burada Sivas katliamında hayatını kaybeden, Türk Halk Müziği Sanatçısı Edibe Sulari’yi heykeli önünde, diğer acı kayıplarımız aydın ve sanatçılarımızla birlikte ölümlerinin 22. yılında saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Konuşmasının ardından Başkan Dr. Handan Toprak Benli ve katılımcılar, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşamını yitiren insanların fotoğraflarının önüne karanfil bırakarak olayın 22. yıldönümünde yaşamını yitiren 33 aydın insanı saygıyla andılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.