Bakan'a hastanesinden itiraz

Bakan'a hastanesinden itiraz
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kurucusu olduğu Avcılar Hospital'ın Başhekim Yardımcısı Dr. Handan Toprak “Hekimlik mesleğinin gereğini yapan hiçkimseye soruşturma açmamalı” dedi.

Sağlık Bakanı'nın kurduğu hastanede çalışan doktor soruşturmaya tepki gösterdi.



Sağlık Bakanlığı'nın Türk Tabipler Birliği'ne yazı yazarak Gezi Parkı direnişi sırasında gönüllü hekimlik yapan doktorların isim listesini istemesi ve soruşturma açacağını duyurmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Bakan'ın sahip olduğu Avcılar Hospital'da çalışan Dr. Toprak, o gönüllü hekimlerden biri. 

Gerçek Gündem'e konuşan Toprak, şunları kaydetti: "Bize diyorlar ki; 'Kimden izin aldınız? Neden izin almadınız oradaki hastalara müdahale etmek için?' Çevre bilinci ile yapılan barışçıl bir eylemde yaralanan insanlara sağlık hizmeti vermeyi mesleki ve sosyal bir sorumluluk kabul ediyorum. Şimdi burada kalp krizi geçiren biri olsa ve burada da kalp uzmanı olsa, bu hastaya müdahale etmek durumunda kalsa, önce gerekli yerlere başvurup, izin alıp, ondan sonra mı müdahale etmek durumunda olacak? Afetlerde ve acil durumlarda izin alınmaz. Nerede olursak, olalım, o anda sağlık hizmetine ihtiyacı olan kim varsa, beklemeden anında o hizmeti vermek durumundayız. Bunu yapmazsak, o zaman suç işlemiş oluruz.”

Yıllardır Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun kurucusu ve eski ortaklarından olduğu hastanenin Başhekim Yardımcılığı'nı yapan Handan Toprak, polis müdahalesinde yaralananları Taksim Gezi Parkı’nda revir kurarak tedavi eden doktorlar hakkında soruşturma açılmasını şu şekilde yorumladı:

“Bu bizim görevimiz, ettiğim yemine sadık kaldığımız ve mesleğimizin gereğini yerine getirdiğimiz için hiçbir hekime ve sağlık personeline soruşturma açılmamalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.