Bakırköy Cezaevi önünde nakil protestosu

Bakırköy Cezaevi önünde nakil protestosu
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan bazı tutuklu ve hükümlülerin Silivri'ye sevk edileceği gerekçesiyle eylem yapıldı.
 Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan bazı tutuklu ve hükümlülerin Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'ndeki F tipi hapishanesine sevk edileceği gerekçesiyle eylem yaptı.


Öğle saatlerinde Bakırköy'deki cezaevi önüne gelen yaklaşık 100 kişilik grup için çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. "Hapishanelerde tecrit ve sürgüne hayır" pankartı açan gruptakiler, "İçeride dışarıda hücreleri parçala", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları attı. Grup adına avukat Ruken Gülağacı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: F Tipi tecrit modelinin uygulamaya konulduğu ilk dönemde kapsam dışı tutulan kadın siyasi tutsaklar öncelikli olmak üzere, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin Silivri 9. No'lu F Tipi Hapishanesi'ne sürgün sevkleri gündeme gelmiştir.

Bakırköy kadın kapalı hapishanesindeki tutuklu ve hükümlülerin her türlü fiziki ve teknik alt yapıdan yoksun Silivri'ye sevk edilmelerinin tecritin ağırlaştırılmasına ve yine kadın tutuklu ve hükümlüler ile kalan çocuklarının eğitim ve öğretim fırsatlarının tamamen elinden alınmasına yol açacağı şikardır. Bizler, tutuklu, hükümlü ve yine onlarla birlikte kalan çocuklara yönelik tecrit uygulamasının ağırlaştırılmasına seyirci kalmayacağımızı ilan ediyoruz".
Grup açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.