Bakırköy’de de Cemevleri ibadethane oldu

Bakırköy’de de Cemevleri ibadethane oldu
Bakırköy Belediyesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy birliğiyle kabul etti.

Bakırköy Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk toplantısında CHP grubunun plan notlarında dini tesis gösterilen “Cami ve Kilise” sözcüğünün yanına “Havra, Sinagog, Şapel, Mescit ve Cemevi” ibarelerinin eklenmesi yönündeki önergesini görüşmüş, konuyu İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’na havale etmişti. Ortak bir rapor hazırlayan komisyonlar, Cemevleri’ne ibadethane statüsü tanınmasını uygun gördü. Belediye Meclisine sunulan rapor, CHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla karara bağlandı. Cemevleri’ne ibadethane statüsü kazandırılması oybirliğiyle kararlaştırıldı.

Bakırköy Belediyesi Meclis Başkanı Mahir Çelik’in yönettiği toplantıda ilçede bulunan Cemevi’nin, diğer ibadethanelere belediyece sağlanan imkanlardan yararlanması kararlaştırıldı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Meclis Başkanı Çelik, “Bakırköy Belediye Meclisi tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları da gözetilerek, olumlu ve önemli bir adım atılmıştır. Cemevleri ibadethane statüsüne alınmıştır. Bu karar toplumdaki barış ve huzura, birlikteliğin güçlenmesine de katkı sağlayacak. Bu kararın alınmasında hassasiyet ve çaba gösteren, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na ve meclis üyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.