Baro başkanı gözaltına alındı

Baro başkanı gözaltına alındı
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, polis ekipleri tarafından Diyarbakır Baro Başkanlığı’nda gözaltına alındı. Elçi, kendisine destek veren meslektaşları tarafından alkışlar, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde polis ekiple
Katıldığı bir televizyon programında 'PKK terör örgütü değildir' şeklinde skandal sözlere imza atan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 'terör örgütü propagandası yapmak suçu' neticesinde hakkında Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, saat 02.20 sıralarında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ekipleri tarafından Baro Başkanlığı'nda gözaltına alındı.


Diyarbakır Baro Başkanlığı’na gelen polisler, Tahir Elçi'ye Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin yakalama kararını tebliğ etti. Kapıda bekleyen avukatlar, tebliği Elçi’ye götürdüğü sırada polis ekiplerinden avukatlar kimlik isteyerek kontrol etti. Elçi, tebliği okuduktan daha sonra kendi isteği ile meslektaşlarının yanından ayrılarak polis ekiplerine teslim oldu. 
Elçi, polis aracına götürülene kadar eşi Türkan Elçi ve meslektaşları tarafından zılgıt,slogan ve alkışlar eşliğinde hareket etti. Gözaltına alınan Elçi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Elçi’ye gözaltına alınma süresince Diyarbakır’da faaliyet yürüten çeşitli STK temsilcileri, HDP Diyarbakır milletvekili adayları,Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak,meslektaşları ve bölge Baro Başkanları destek ziyaretinde bulundu.

“TAHİR ELÇİ’Yİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Gözaltına alınan Elçi’nin ardından avukatlar adına açıklama yapan eski Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, Tahir Elçi’yi İstanbul’a götüreceklerini ve kendilerinin de oraya gideceklerini ve orada da yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Bugün Başbakan Yardımcısının bir televizyondaki açıklamasında bu kararın hangi merkezden verilen talimatın göstergesidir. Açık bir şekilde talimat verilerek böyle bir kararın aldığını görüyoruz. Bu ilk defa düşüncelerini ifade etmekte olan baro başkanının hakkında yakalama kararı çıkarılıyor. Bu esef verici bir durumdur. Çifte standarttır. Hepimizi susturmaya yöneliktir. Bizler susmayacağız başkanımızın yanında olacağız. Sonuna kadar onu ve fikirlerini de savunacağız. Yarın akşam başkanımız ile Diyarbakır’a dönmeyi umut ediyoruz” dedi.

Tahir Elçi, gözaltına alınma işlemi sırasında Baro önünde zırhlı araç ve çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Elçi'nin sabah saat 06.00 sıralarında İstanbul’a götürülmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.