Başakpazar’dan orijinal lezzetler

Başakpazar’dan orijinal lezzetler
Başakşehir Belediyesi Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi’ne katılarak Başakpazar’da stand açan hanımların kendilerinin yaparak satışa sundukları orijinal yiyecekler büyük ilgi görüyor.

Başakşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalarından olan “Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi”'ne katılan hanımlar, pazarda satışa sundukları birbirinden eşsiz tatlarla yoğun ilgi görüyor. Başakşehir Kadın Meclisi desteğiyle düzenlenen eğitimlerle ticareti öğrenen hanımlar pek çok alanda el emeği ürünlerini ücretsiz stantlarında satışa sunarlarken her salı Başakpazar’da kurulan Hanımeli’nde, sadece burada bulunan farklı tatlara da ulaşmak mümkün.
Tezgahında ev yapımı yiyecekler satan Sevim Köçek, Başakpazar müşterilerinin çok beğendiği Midye Baklava’nın mucidi.

“Midye Baklava”
Başakpazar Hanımeli Projesi’nde standı bulunan hanımlardan biri olan Sevim Köçek, kendisinin geliştirdiği “Midye Baklava”sı ile beğeni topluyor. Köçek, hem görünüşü ve lezzeti ile benzersiz olan bu tatlının tarifini paylaştı hem de ticarete başlama hikayesini anlattı.
Başakşehir’e ilk taşınanlardan biri olduğunu söyleyen Sevim Hanım, burada sessiz ve mutlu bir hayat sürdüğünü ifade ederek Başakşehir’i sevdiğini belirtiyor. Başakpazar Hanımeli projesi ile ilgili broşür ve afişleri görerek projeye katıldığını ve Başakşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin seminerlerinin de işine çok faydası olduğunu anlatan Sevim Köçek, projeyle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Evde oturan bayanları dışarı çıkartıp aktif hale getirdiler, ailelerine katkıda bulunuyor. Örneğin çocukları okuyan ailelere, geçim sıkıntısı çekenlere ek gelir sağladı. Ben de bu pazardan çok yararlandım. Önceden evde oturup başkalarının hayallerini izliyorduk, şimdi kendimizi hayal kurmaya başladık. Bu proje duyuldukça, desteklendikçe tutacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.