Başakşehir’de balıkçılar denetimden geçti

Başakşehir’de balıkçılar denetimden geçti
Son yıllarda, denizlerimizden çıkan balıkların yeterli olgunluğa gelmeden avlanması sonucu balık miktarların azalması Başakşehir Belediyesi tarafından da dikkate alınarak bir dizi çalışma gerçekleştirildi.
Başakşehir Belediyesi'nin İlçe Tarım Müdürlüğüyle yaptığı çalışmada ilçede bulunan balıkçılara yönelik denetimle gerçekleştirildi. Belirli aralıklarla tekrarlanan denetimlerde ilçede ki balıkların standartlara uygun olduğu tespit edildi.
Başakşehir’deki “Balıklar” sınavı geçti
Başakşehir İlçe tarım müdürlüğü ve Başakşehir Belediyesi belirli periyotlarla gerçekleştirdiği çalışmaların sonuncusu Bahçeşehir’de yer alan Pazar Türk oldu. Başakşehir Belediyesi Zabıta personelinin de katıldığı denetim ekibi, pazardaki balıkçıların tezgah hijyeni, tezgahtaki balıkların boy kriterlerine uyup uymadığını ve taze olup olmadığını kontrol etti.
Denetimler sonunda çıkan sonuçlar ise sevindiriciydi. Geçtiğimiz sene yapılan denetimlerin neticelerinden daha iyi olduğu ortaya çıktı. Yavru balık satışına rastlanmayan ekipler, kurallara uyan balıkçıları tebrik etti. Esnafla sohbette eden denetim balık tezgahlarından uyulması gereken kuralları ve satıcıların dikkat etmesi gereken kriterleri anlattı. 1380 sayılı su ürünleri kanununa göre yapılan ve ilçe genelinde balık satıcıları kontrol altına almaya yönelik denetimler, balık türlerinin korunmasına da önemli katkılar sağlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.