Başbakan davaları geri çekti

Başbakan davaları geri çekti
Başbakan davaları geri çekti

Başbakan Erdoğan, siyasi parti liderlerine ve bazı gazetecilere açtığı davaları geri çekti. Erdoğan böylece TBMM Başkanlığı kürsüsüne de sulh çubuğu uzatmış oldu...

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Sayın  Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı, Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, sayın Namık kemal Zeybek'e davalar açtı. Sayın  Başbakanımız, balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Sayın  Başbakanımız şikayetini geri alıyor, davasından sarfınazar ediyor. Onlara açtığı tezmanit davalarını ya da diğer türlü davaları geri çekiyor'' dedi.

 

"HELALLEŞMEYİ HAYATA GEÇİRDİ"

''Sayın  Başbakan, balkonda çok net mesaj verdi. Rakip takımların futbolcuları birbirlerine faul yapabilirler, zaman zaman birbirlerini isteyerek, istemeyerek incitebilirler, düşürebilirler. Birbirlerinin hatta sakatlanmasına yol açabilirler. Ama maç bitince eğer tokalaşabilirlerse, öpüşebilirlerse, formalarını değiştirebilirlerse bunun adı spor centilmenliğidir. Ben diyorum ki siyaset centilmenliğini de hayata geçirmemiz gerekiyor. Biz, 'rekabete evet ama nezaketten yoksun rekabete hayır' diyoruz. Yine aynı şekilde 'barış içinde yarış' olsun diyoruz. Fakat maalesef çok tatsız şeyler söylendi.

 

 

 

Sayın  Başbakan'ın helalleşme lafının sözde kalmaması için bir adım daha belki atılması gerekiyordu. Dün onu Sayın  Başbakanımızla da uzun boylu müzakere ettik ve Sayın  Başbakanımız bir karara vardı. Sayın  Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı, Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, sayın Namık kemal Zeybek'e davalar açtı. Sayın  Başbakanımız, balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Sayın  Başbakanımız şikayetini geri alıyor, davasından sarfınazar ediyor. Onlara açtığı tazmanit davalarını ya da diğer türlü davaları geri çekiyor.''

 

 

Hüseyin Çelik, ''Bir de gazetecilere açılan davalar var.  Ahmet Altan vesaire...'' denilmesi üzerine de, ''Sayın  Başbakan, o davalardan da sarfınazar ediyor'' yanıtını verdi.

 

KÜRSÜDE SULH ÇUBUĞU

 Başbakan  Erdoğan, ‘’hakaret’’ gerekçesiyle açtığı davalardan vazgeçince, 24 Haziran günü TBMM’de yapılması beklenen yemin töreninde, birleşimi yönetecek olan gazeteci Oktay Ekşi ile de buzları eritecek. Erdoğan Ekşi’ye ‘’Bunlar analarını bile satarlar’’ dediği için 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

 

Erdoğan bugüne kadar 100’ü aşkın politikacı ve gazeteci hakkında tazminat davaları açmıştı.

 

MÜJDAT GEZEN’E DA DAVA

Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ‘’Yalan, karalama, istismar ve aldatmacaya dayanan seviyesiz ve ucuz bir stratejiyle Türk milletinin karşısına çıkmıştır’’ sözlerinden dolayı dava açarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da ‘’Senin götürdüğün paranın yarısını tasarruf etsek, memleket güllük gülistanlık olur’’ dediği için dava açtı. DP lideri Namık  Kemal Zeybek’i de kendisine ‘’Angut’’ dediği için mahkemeye verdi.

 

 Erdoğan, Sanatçı Müjdat Gezen’e de ‘’Aziz Nesin kriterlerine göre AKP yüzde 60 oy almalı’’ dediği için dava açtı. Erdoğan’ın mahkemeye verdiği gazeteciler arasında Mustafa Balbay, Cüneyt Arcayürek,  Ahmet Altan da bulunuyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.