Başbakan: Tencere-tava suç. Yargı: Hayır kabahat!

Başbakan: Tencere-tava suç. Yargı: Hayır kabahat!
Başbakan, bugün Kastamonu Havaalanı’nın açılışında yaptığı açıklamada, “Tencere tava kullanıp komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben söylemiyorum kanunlar söylüyor” dedi. Ancak Başbakan’ın “suç” tanımlamasının aksine yargı, Gezi sürecinden sonra başlayan tenc

Son olarak Antalya’nn Finike İlçesi’nde, Gezi Parkı’ndaki olayların ardından protesto eylemlerine tencere-tava çalarak destek veren 86 yaşındaki Sevim Uysal ve 29 yaşındaki Yavuz Denizer’e gürültü yaptıkları gerekçesiyle Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesildi.

Tencere, tava çalmak suç mu, kabahat mi

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi  Bu durum suç yada kabahat değildir. Çünkü bireyin protesto hakkıdır. Barışçıl gösteriler adına yapılan davranışları anlayışla karşılamak gerekmektedir. Tencere tava çalmak gibi yapılan eylemlere işlem yapmamak lazım. İşlem yapıldığı takdirde insanların protesto haklarını ve ifade özgürlüklerini kısıtlamış olursunuz. Bunun gürültü yapmak adına suç olarak nitelendirilmesi ifade özgürlüğüne zarar verir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.