Başbakan'dan 'Böcek' Açıklaması

Başbakan'dan 'Böcek' Açıklaması
Başbakan Erdoğan, ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden  Başbakanı Hammadi Cibali ile görüştükten sonra düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da cevaplandırdı.

Bir gazetecinin "Çalışma ofisinizde dinleme cihazı bulunduğunu ifade etmiştiniz. Dinlemelerin kimler tarafından hangi amaçla yapılmış olabilir, bizimle paylaşabileceğiniz bilgiler var mı?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Böcek konusunu isterseniz devam ettirmeyin. 2'den şu anda 3'e çıkmış, arta arta devam edecek herhalde. Ben sizin kadar takip edemiyorum. Mücadelemiz devam ediyor, devam edecektir. O programda derin devleti tamamen sildik, bitirdik, yok ettik iddiası içinde olmam mümkün değil. Dünyanın hiçbir ülkede derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine bir siyasetçi olarak inanmıyorum.

Her ülkede derin devlet vardır, onlar bunu kazıyıp temizlemek gibi bir sonuca ulaşamazlar. Derin devlet bir virüs gibidir. İlk fırsatta yapmak istediğini yapmaya çalışır" dedi.

ODTÜ'DE YAŞANANLAR

Başbakan Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylar ile ilgili bir soru yöneltilen soruya da şöyle cevap verdi:

"Sizler yazılı ve görsel medyanın temsilcileri olarak buradasınız. Sizlerin vasıtasıyla ülkemin ekranlarında bizleri izleyenleri de şöyle bir konuyu tezekkür etmeye özellikle davet ediyorum. Demokrasilerde eleştirilerin olmasının en doğal hal olduğunu programda da ifade ettim. Fakat eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Eğer bir eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun ben bir başbakan olarak onun karşısına dikilirim. İster rektör ister akademisyen olsun."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.