Başkan Akgün, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü

Başkan Akgün, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü
Temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla görüştü.
KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Eroğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’le yıllardır dost olduklarını belirterek belediye seçimlerindeki başarılarından dolayı kutladı.

Derviş Eroğlu'na desteğini belirtti

Büyükçekmece Belediyesi’nin kültürel etkinliklerini yakından takip ettiğini ve başarılarının ülke dışına çıktığını ifade eden Eroğlu, folklor alanında KKTC’ye gösterdikleri desteğin de öneminin bilincinde olduklarını söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, KKTC’ye geliş nedenlerinin en önemlisinin Eroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek belirtmek ve kardeş belediyeleri olan Güzelyurt, İskele, Lapta ve Değirmenlik belediyeleriyle de görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. Eroğlu’nun Kıbrıs Türklerini verdiği hizmetlerin bütün dünya tarafından bilindiğini kendilerinin Annan Planı’nı istememesine rağmen Kıbrıs Türk halkının evet dediğini ancak Rum tarafının her zamanki gibi hayır diyerek yine müzakere masasından kaçtığını söyleyen Akgün, dünyanın artık anlaşmadan kaçan tarafın Rumlar olduğunu görmek zorunda olduğunu vurguladı.

"Ellerini artık taşın altına soksunlar"

Akgün, dünyada söz sahibi olanların artık Kıbrıs’ta bir çözüm için ellerini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, 2015 yıllında sorunların çözülüp Kıbrıs Türk halkının daha mutlu günler yaşamasını temenni etti. Akgün, kabulün sonunda Büyükçekmece Belediyesi’nin kültürel etkinliklerini anlatarak folklor alanında aldıkları çeşitli ödülleri sıraladı ve KKTC’deki ekipleri de uluslararası festivallerde yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.



Başkan Akgün'e basının ilgisi büyüktü


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün görüşme öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada Barış Harekatı döneminde Kıbrıs’la ilişkilerini kesmediklerini belirterek, “Ben 1974 Barış Harekatı’ndan sonra sürekli Kıbrıs’ta temaslarda bulunan, Kıbrıs’la ilişkisini kesmeyen bir belediye başkanıyım. Belediyeciliğim de Kıbrıs Barış Harekatı ile beraber başlamıştır” dedi.

"Katkılarımızı sürdüreceğiz"

Akgün ayrıca, “Bugün belediye meclisimizin tamamı; Meclis Başkanımız, ben Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olmak üzere KKTC’mizi ziyaret ediyoruz. Gezilerimizde hem belediyeler arası birçok kardeşlerimiz olduğunu belirtmem lazım. İskelem, Güzelyurt, Değirmenlik, Esentepe gibi birçok kardeş şehirlerimiz var burada. Onlarla da temaslarımızı sürdüreceğiz. Ve karşılıklı ne yapabiliriz? Bugüne kadar hem Büyükçekmece Belediyesi olarak hem de Marmara Belediyeler Birliği olarak KKTC’de çeşitli yatırımlarda bulunduk. Belediyelerimize çeşitli katkılarda bulunduk. Ve bu katkılarımızı da sürdürmeye kararlıyız" ifadesini kullandı.

"2015 yılı barış yılı olsun"

Kendisinin aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyesi ve Marmara Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Akgün sözlerini şöyşle sürdürdü: "Buradan alacağımız bilgilerle yapacağımız toplantı bize ışık tutacaktır. İstanbul’daki toplantı, Ankara’daki toplantı da Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği KKTC’deki belediyelerimizin şemsiyesi olan Belediyeler Birliği ile hangi konularda ne yapabilir, hangi projelere katkıda sağlayabiliriz? Bunları da ayrıca tartışacağız ve görüşeceğiz. Hem şahsım Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olarak, hem de meclisimle birlikte KKTC’deki çok kıymetli vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Ve yaklaşmakta olan yeni yıldan ötürü de 2015 yılının, özellikle KKTC için barış yılı, başarı yılı ve daha umutlu bir yıl olmasını ve tüm ülkemizin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Dünya’ya da bir barış yılı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.