Başkan Yardımcılarına kötü haber !

Başkan Yardımcılarına kötü haber !
Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları ve Çatalca Belediye Meclis Üyeleri Ufuk Akın ile Erhan Güzel’in belediye meclisinde ki komisyon üyeliklerinden istifa etmesinin sebebi belli oldu.
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin “Meclis Başkanları ile Belediye Başkan Yardımcıları komisyonlarda üye olarak görev alamazlar” Ek Cümlesi sonrasında bir çok belediyede komisyonlarda bu tarz istifaların gerçekleşeceği yada gerçekleştiği öğrenilirken Belediye Başkan Yardımcılarının komisyonlardan çıkarılması da gündemde.

 Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği  Ek cümle: RG-27/11/2014-29188’e göre Belediye Başkan Yardımcılarının komisyonlarda görev alamamaları ile ilgili Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara “ Ygundur. Daha önce alınması gereken bir karardı.

Bizim bu anlamda iki arkadaşımız Erhan Güzel ve Ufuk Akın komisyonlardan istifalarını verdiler.  Ocak Ayı Meclisine kadar yedek üyelerden mi yoksa yeniden seçimle mi diğer meclis üyelerimizden komisyon üyesi seçeceğiz, arkadaşlarımız çalışma ve araştırmalarını sürdürüyorlar. Belediye Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız zaten kendilerine bağlı müdürlükler kanalı ile görüşlerini bildiriyorlardı. Bence yönetmelikte alınan bu karar yerinde bir karardır.

Teknik anlamda meclis üyelerimziden arkadaşlarımız komisyonlarda görevi yerine getirebilirler mi? Bugün için bir çok belediyede bu tür komisyonlarda mesela imar komisyonunda mimar yada teknik anlamda okulunu okumuşunu koyamıyorsunuz. Seçimlerde komisyonlara göre meclis üyesi seçemiyorsunuz.” Sözleri ile yeni uygulamanın yerinde olduğunun da altını çizdi.

 Yönetmelik sonrasında bir çok belediyede komisyon üyelerinin değişmesi kaçınılmaz olarak görlüyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.