Başkan'ın selamı var

Başkan'ın selamı var
F.Bahçe Başkanı’nın, şike, teşvik şikesi ve hatır şikesi olaylarına karıştığı belirtilirken, şike yapılacak maçlarla ilgili görüşmeleri kulübün gözaltındaki üst düzey yöneticileri üzerinden yaptığı ileri sürüldü.


ŞİKE operasyonu kapsamında gözaltına alınan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 15 ayrı olayla ilgili suçlandığı ortaya çıktı. Yıldırım’ın, şike, teşvik şikesi ve hatır şikesi olaylarına adı karıştığı belirtilirken, şike yapılacak maçlarla ilgili görüşmeleri kulübün gözaltındaki üst düzey yöneticileri üzerinden yaptığı ileri sürüldü. Yıldırım’ın özellikle kulüp yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nu şike görüşmelerinde kullandığı iddia edildi. Telefon görüşmelerine de takılan şike konuşmalarında ise, F.Bahçeli yöneticilerin, “Aziz Başkan’ın talimatı”, “Aziz Başkan görüşmemizi istedi”, “Aziz Başkan’ın selamı var” ifadelerini kullandığı tespit edildi.


3 başkanın konuşması kayıtlarda

8 ay süren teknik takip sırasında polisler, şike yapıldığı iddia edilen maçlardan önce şüphelileri kameralarla adım adım izledi. F.Bahçe’nin şampiyonluğu öncesi oynanan bazı maçlarda karşı takımın futbolcularına ya da menajerlerine kulüp yöneticileri aracılığıyla çanta içinde para verildiğinin de kamera ile tespit edildiği öne sürüldü. Yıldırım’ın, bazı maçlarla ilgili yapacağı şikeleri gözaltında bulunan kulüp yöneticilerinden yardım alarak gerçekleştirdiği de dosya da yer aldı. Başkan Yıldırım’ın özellikle Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Giresunspor’un eski Başkanı Olgun Aydın Peker’le şike görüşmeleri yaptıkları ileri sürüldü.


Yöneticilerin telefonları dinlendi mi?

F.Bahçe’nin şampiyonluk yolundaki en önemli galibiyetlerinden olan Karabükspor deplasman maçında sakatlığını gerekçe göstererek maça çıkmayan Emenike’ye de örgüt üyeliğinden işlem yapıldı. Telefon konuşmalarına da yansıyan iddiaya göre, Emenike maçta oynamama karşılığı F.Bahçe’ye transfer edildi ve şike parası futbolcunun 9 milyon Euro transfer ücretine eklendi. Aynı şekilde F.Bahçe’nin Eskişehir deplasmanında oynadığı maçla ilgili de futbolcu Sezer Öztürk’ü transfer etme karşılığında şike yapıldığı soruşturma dosyasına girdi.
Öte yandan Aziz Yıldırım’a Emniyet’teki sorgusunda, telefon dinleme konusunun da sorulduğu öğrenildi.

Emenike’ye ne kadar ödendi?

EMENİKE’nin transferinde 5 milyon Euro’ya serbest kalır ifadesi var.  Eğer bu doğruysa F.Bahçe neden 7 milyon Euro’nun üzerinde bir ödeme yaptı. 7 milyon Euro yazıyoruz, çünkü sızan bilgiler bu. F.Bahçe şimdiye kadar bu konuda hiçbir açıklama yapmadı. Dün bu konuyla ilgili olarak federsayon yetkililerine ulaştık. Ancak hafta sonu olması nedeniyle kendileri bu konuda net bir bilgi sahibi olmadıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.