Bayramınız zehir olmasın!

Bayramınız zehir olmasın!
Ramazan Bayram'ına günler kala milyonlarca kişi tatil hazırlığı yapıyor.
  Özellikle tatilin 9 güne çıkarılmasıyla uçak ve otobüslerde yer bulamayan yüz binlerce kişi arabayla yolculuk yapmaya hazırlanıyor. Yolculuğunu arabayla yapmayı tercih edenler araçlarına mutlaka yaz bakımı yaptırmalı.Özellikle mevsim değişikliği ile birlikte aracın daha konforlu bir seyahat sunabilmesi adına bakım şart.

Sıcakta klimasız yola çıkmayın

Uzun yolculukların en büyük rahatlığı ve konforu kilamalar. Ancak klimalarınızın zamansız arızalanması sıcak yaz aylarında yolculuğunuzu çileli bir hale getirir. Klima gazının tüm kontrollerini yetkili servislerden ve uzmanından sağlayın.

Kışın ağırlığını üstünüzden atın

Kışın yağmur çamur demeden her türlü olumsuz hava ve yol koşullarında kullandığınız aracınızı, Ramazan Bayramı tatilinde sorunsuz kullanmak ve kendinizi güvende hissetmek için servis bakımı yaptırın. Aksi takdirde özellikle uzun baram tatili esnasında servis bulma imkânı zorlaşıyor. Tatilinizin zehir olmaması için aracınızın motor yağı ve yağ fitresi, cam silecekleri, soğutma sistemi, akü, fren sistemi, klima sistemi, lastikleri vb hayati kısımlarının tümüne birden bakılmalı.

Lastikler hayati önemde

Lastikler uzun yolculuklarda hayati önem taşıyor. Kış lastiklerinin yerini, sıcağa dayanıklı, yumuşak ve düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerin alması gerekiyor. Sıcakta hararet yapacak motorun soğutma sistemi bakımının yapılması ve motor yağının kontrol edilmesi şart. Aküler de yolculuk öncesi kontrol edilmeli.

Yakıt tüketimini azaltıyor

Volkswagen, Audi, Seat, Skoda Yetkili Satıcı ve Servisi Avek Otomotiv Genel Müdürü Engin Yazıcı, otomobilin bakım ve kontrollerinin doğru ve zamanında yapılmasının araç performansı ve yakıt tüketimini doğrudan etkilediğini söyledi. Yazıcı, “Yaza hazır bir araç, uzun seyahatlerinizin kalitesini artırır”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.