B.ÇEKMECE ALARMDA…!

B.ÇEKMECE ALARMDA…!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, gece saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili kriz masası oluşturarak, karla mücadele ekibine tatbikat yaptırarak gerekli talimatları verdi.

Büyükçekmece Belediyesi, Tepecik Atölye Garajında  gerçekleşen Karla Mücadele tatbikatında personele konuşan  Akgün," Bugün meteoroloji bölge müdürlüğünden aldığımız bilgi doğrultusunda Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının İstanbul üzerinde etkili olması bekleniyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak ekibimiz ve  ekipmanlarımızla araç ve gereçlerimizle hazır durumdayız” dedi.

Karayollarında, ana arterlerde ve sokak aralarında meydan gelebilecek herhangi bir buzlanma ile ilgili tuz stoklarının yeterli olduğunu, ayrıca deniz suyunu kullandıklarını belirten Başkan Akgün, Yılbaşı öncesi yaşadığımız kötü hava  şartlarını büyük ihtimalle bu akşamda yaşayacağımızı anlattı. Başkan Akgün; ‘’ 51 araç 110 personelle her zaman olduğu gibi 24 saat hazır durumdayız. Vatandaşımızın her türlü sıkıntısı anında giderilecek. Kar ve tipi bastırmadan tedbirlerimizi  almaya devam edeceğiz. Büyükçekmece Belediyesi olarak 35 yıldan bu yana bu bölgede nerelerin iklimsel sıkıntılardan nasıl etkilendiğini en iyi bilen ekibiz. İstanbul’un en zor bölgesindeyiz. S virajları ve deve bağırttıran yokuşu İstanbul Edirne arasındaki en sıkıntılı yerlerinden biridir. Tatbikatını yaptığımız karla mücadele çalışmalarımızı 24 saat esasına göre şartlar normalleşene kadar devam ettireceğiz’’dedi.

 Bir Teknik Başkan Yardımcısı bir Fen İşleri Müdürü  Dört Bölge Amiri ve 110 personel ve 51 araçla karla mücadeleye hazır olduklarını anlatan Başkan Akgün, "Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Özel araçlarını zorunlu olmadıkça trafiğe çıkarmamalarını çıkaracakları durumda da zincir halat, takoz bulundurmalarını kendilerine öneriyoruz" şeklinde konuştu. 

Kar ve buzlanma nedeniyle zor durumda kalan vatandaşların rahatlıkla günün her saatinde Büyükçekmece Belediyesini arayarak yardım talebinde bulunmalarını isteyen Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Belediyemizce oluşturulan sosyal yardım ekiplerimiz 24 saat nöbet esasına göre halkımızın her türlü sorununa anında müdahale edecekler. Ayrıca vatandaşlarımız gece-gündüz demeden Belediyemizin sabit numarası olan 444 0 340’ı 0 533 658 79 94 – 873 34 30’u arayarak sorunlarını rahatlıkla kriz masasına iletebilirler.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.