BDP'liler İçin Jet Fezleke

BDP'liler İçin Jet Fezleke
BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekeler TBMM'ye gönderildi.

'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören fezlekeler Başbakanlık tarafından Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEDİ?

Başbakan , dün akşam ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili soruları üzerine şunları söyylemişti:

"Parlamentoya, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde, bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Milletvekili ne konuştuğunu bilmeli, hareketlerine dikkat etmeli. Silahlanmaya, ayaklanmaya vesaireye çağırmak. Bunlar asla  çatısı altında olanlara yakışmaz. Bunun da ötesinde kendisine, 'Bölücü terör terör örgütünün uzantısı' sıfatını vererek, bu şekilde bir yaklaşım tarzı içine girenler noktasında da'da çok daha farklı bir uygulamanın olması gereğine inanıyorum. Şu anda, bu şekilde 800'ü aşkın dosya var. Bunlar sıradan dosyalar değil. Önümüze geldiği anda kararı da vereceğiz."

HASİP KAPLAN: NEFES ALDIRMAZLAR

Başbakan 'ın  gezisinden önce  milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili yaptığı açıklamaya,  Şırnak Milletvekili  yanıt verdi.

Kaplan, kaldırılacağı söylenen dokunulmazlıklarının zaten bulunmadığını, seçilmişleri atanmışlara ezdiren bir yönetim anlayışı olduğunu belirtirek, "Arkamızda bizi seçen irade, halkın gücü olmasa bir saniye nefes aldırmazlar. Ama bize dokunanlar, siyaseten hep yandılar yok oldular" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dün akşam  gezisine çıkmadan dokunulmazlıklar ile ilgili yaptığı açıklamaya,'nin Şırnak Milletvekili  'dan yanıt verdi.

Kaplan, "Bize mecliste dokunmak isteyenin keşke hırsızlık, sahtekarlık, ihaleye fesat yolsuzluğundan fezlekesi olmasaydı, nerdesin ilahi adalet" dedi. Kaplan, dokunulmazlıklarının zaten olmadığını da savuranak, "Dokunulmazlığımız kalkacakmış, hayret, varmıydı ki? Seçilmişleri atanmışlara ezdiren bir düzen, yönetim, milletin iradesine saygı duymuyor ki. Arkamızda bizi seçen irade halkın gücü olmasa bir saniye nefes aldırmazlar, ama bize dokunanlar siyaseten hep yandılar, yok oldular " diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.