Belediye Başkanı serbest

Belediye Başkanı serbest
ANTALYA'nın Gazipaşa Belediyesi'ne düzenlenen operasyon kapsamında, 'İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu' iddiasıyla gözaltına alınan Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç’in de aralarında bulunduğu 10 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bıra

Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 'İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu' iddiasıyla 5 Temmuz'da jandarma tarafından başlatılan ve polisin destek verdiği operasyon kapsamında gözaltına alınan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 10 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Dün saat 08.00'de Gazipaşa Adliyesi'ne getirilen Belediye Başkanı Özgenç, belediye personeli ve belediyeye iş yapan firma sahiplerinden oluşan şüpheliler yaklaşık 18 saat süren savcılık sorgulamalarının ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Sönmez, Temizlik İşleri Müdürü Cavit Yurdaer, Özel Kalem Müdürü Mukadder Çelik, Fen İşleri Şubesi çalışanı Oğuzhan Sönmez ile belediyeye iş yapan müteahhitlerden Bedri Güven ve Hüseyin Şengöz savcılıktan serbest bırakıldı.

Başkan Özgenç, Başkan Yardımcısı Fazıl Taşlı, Fen İşleri Müdürü Ersan Erkovan ve belediyeye iş yapan müteahhitlerden Şerafettin Lordoğlu ise tutuklanma talebiyle saat 02.30 sıralarında mahkemeye çıkarıldı. Yaklaşık 2 saat ifade veren Özgenç, Taşlı, Erkovan ve Lordoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Şerafettin Lordoğlu'nun sekreteri Dilek Yılmaz ise emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Bşkan Özgenç ve beraberindeki 9 kişinin dün sabah erken saatlerde adliyeye getirilmesiyle birlikte sabah erkenden adliye önünde toplanan yüzlerce kişi, kamp kurdu. Duruşma birtene kadar adliye önünde bekleyen kalabalık, Özgenç'in serbest kalmasıyla birlikte büyük sevinç yaşadı.

ADALET YERİNİ BULDU

Tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkartılan ve saat 04.30’da serbest bırakılan Başkan Cemburak Özgenç, belediye binası önüne gelerek vatandaşlara açıklama yaptı. Sabahın erken saatlerine kadar adliye önünde bekleyen kalabalığın kendilerine güç ve onur verdiğini belirten Özgenç, şunları söyledi:

"Bu yasal süreci beklemek zorundayız. Söyleyecek çok şey var ama söylememek zorundayız. Bütün arkadaşlarımızın serbest bırakılması hem Gazipaşamız hem de bizler için mutluluk verici. Bundan sonra daha dikkatli, daha disiplinli, daha hukuka uygun bir şekilde çalışmaya özen göstereceğiz. Biz birinci ve ikinci dönemde seçildikten sonra bu meydana taşkınlık yapmadan sevindik. Artık bu sabah itibariyle yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ama daha kararlı, daha hukuki temellere oturtarak çalışmalara devam edeceğiz. Söyleyeceğimiz çok şey var ama hukuki anlamda söylememek zorundayız. Herkese teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.