Belediyeden kütüphane desteği

Belediyeden kütüphane desteği
Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’nde kütüphane kuruldu.
Beylikdüzü Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’nde kurulan kütüphanenin açılışını Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kütüphanenin oluşmasını sağlayan Prof. Dr. Mehmet Salih Çelikkale ve derneğin yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Oğuz Özyaral gerçekleştirdi. İmamoğlu, kütüphanelerin sayılarının arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Dernek ile güzel adımlar atacağız, güzel işler yapacağız” dedi ve kütüphanenin hayırlı olması dileklerini iletti.

Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi, kütüphanesine kavuştu. Hayırsever kişilik Prof. Dr. Mehmet Salih Çelikkale ve Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan kütüphanede, kitaplarla ilgili tüm teknik işlemler, tasnif, etiketleme ve sınıflandırma çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi birimi tarafından yürütüldü. Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’nde şu an tam bin 200 kitap bulunuyor. Kütüphanelerin tasarımı ise, omurilik felci olan vatandaşların en üst ve en alt raflarda yer alan kitaplara rahatlıkla ulaşabilmelerine imkan veriyor.

“Ataşehir’de de Açacağız”


Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’ndeki kütüphanenin açılışı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof. Dr. Mehmet Salih Çelikkale, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Doç. Dr. Oğuz Özyaral ve omurilik felci vatandaşların kurdele kesimi ile gerçekleşti. Hayırsever kişiliği ile takdir edilen Prof. Dr. Çelikkale, “Bize kütüphanemiz eksik dediler. Biz de yaptık. Amacımız sadece dernek üyelerimizin değil, vatandaşların ve çevre okulların öğrencilerinin kütüphanemize gelip faydalanmaları. Hedefimiz fikir, iş ve güç birliği kurmak. Bu noktayı oluşturmada başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ataköy’de de kütüphanemizi çok yakında açacağız” diye konuştu.

“Dernek İle Güzel Adımlar Atacağız”


Sözü Çelikkale’den alan Belediye Başkanı İmamoğlu, kütüphanelerin toplum için çok değerli olduğunu ve sayılarının arttırılması gerektiğini vurgulayarak derneğin belediyeye bu fırsatı sunması için de vesile olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Buradaki kitaplar sizlere büyük dostluk yapacak. Aynı zamanda hocamız Çelikkale, çevremizdeki gençleri de kütüphaneye davet ederek çok önemli bir konuya dikkat çekti. Gençlerimizin buraya gelip sizlerin tecrübesinden yararlanmaları, sizlerle sohbet etmelerini biz de çok isteriz. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile güzel adımlar atacağız. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Ardından plaket sunumlarına geçildi. Doç Dr. Özyaral, Başkan İmamoğlu’na katkılarından dolayı bir Teşekkür Plaketi sundu. Plaket takdimleri kütüphanenin kurulmasında emeği geçen yetkililere sunulmasıyla devam etti. Bir omurilik felçlisi olan vatandaş Yaşar Bey, Yahya Kemal’den şiir de seslendirdi. Açılışa ayrıca Belediye Başkanı İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.