Benli Gümüşhaneliler ile bir araya geldi

Benli Gümüşhaneliler ile bir araya geldi
Avcılar Belediye Başkanı Benli, Avcılar Gümüşhaneliler Derneği’nin düzenlediği tanışma toplantısına katıldı.
23 Kasım 2014 Pazar günü, Avcılar Double Tree Hilton Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Avcılar Belediye Başkan Dr Handan Toprak Benli, Gümüşhanelilerin de diğer Anadolu insanları gibi köklerinden ayrılarak geldikleri yerlere sahip çıkarak, dal budak sardıklarını belirterek, “Bugün bu salonda, İstanbul’a, Avcılar’a yerleşerek büyük katkı sunan pek çok Gümüşhaneli tanıyorum. Yenilenen derneğimiz de Avcılar’a hizmetin sürdürülmesi konusunda gönüllü olduklarını bir kez daha göstermiştir” dedi.
"AŞIK ZEVRAKİ YENİ NESİLLERE IŞIK TUTMUŞTUR"
Konuşmasında Gümüşhane Kelkitli değerli halk ozanı Aşık Zevraki’ye de değinen Başkan Toprak Benli, “Değerli halk ozanımız Zevraki, şiirlerinde geleceğe dair güzel şeyler söylemiştir. Yeni nesillere ışık tutmuştur.

İnsanların kendi vatanlarına sahip çıkmalarını söylemiştir. 2008 yılında yitirdiğimiz Aşık Zevraki, ölümünden 1 yıl önce ( 2007 yılında) tüm şiirlerini, Eşim, Müzisyen ve Akademisyen Yusuf Benli’nin Müzik Stüdyosu’nda okumuştur.Ozan Zevraki, el yazısı ile yazdığı eserlerini oluşturan arşivini de yine Yusuf Benli’ye teslim etmiştir” diye konuştu.
Avcılar Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Özbey de yaptığı açılış konuşmasında dernek olarak görevleri arasında Avcılar’ın daha da güzelleşmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.
Toplantıya Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ile Avcılar Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.