Beylik Pazarı Yeniden Hizmete Girdi

Beylik Pazarı Yeniden Hizmete Girdi
Beylikdüzü’nde hava şartları nedeniyle çöken Beylik Pazarı, 1 aylık aranın ardından yeni yerinde hizmete girdi.
Beylikdüzü'nde hava şartları nedeniyle çöken Beylik Pazarı, 1 aylık aranın ardından yeni yerinde hizmete girdi.

Beylikdüzü'nde 2006 yılından beri hizmet veren Beylik Pazarı, geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı nedeniyle yıkılmıştı. Pazar, 1 aylık aranın ardından Adnan Kahveci Mahallesi Kapalı Pazar alanına taşındı. Cumartesi günleri organik ürünlerin satılacağı pazar alanı, hem vatandaşların hem de pazarcı esnafının modern, rahat ve sağlıklı koşullar altında alışveriş yapmasına imkan veriyor. Öte yandan, pazara ücretsiz servislerle birçok mahalleden ulaşım sağlanıyor.

Pazarı faaliyete geçtiği ilk günde ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnafla ve alışverişe gelen vatandaşlarla görüşerek, sıkıntılarını dinledi.

Pazarın taşınma sürecini anlatan İmamoğlu, "Pazarcılarla bir sorun yaşamadık, sadece paylaşım yaşadık. Oda başkanlarımız ve kent bürokratlarımızla birlikte pazarın taşınması konusunda toplantılar yaptık. Pazarı taşımak aslında gündemimizde vardı ve yaz dönemi yapmayı düşünüyorduk. Maalesef talihsiz bir kaza yaşandı ve kar nedeniyle yıkıldı. Bu tahribattan sonra yeni bir yatırıma girmektense Pazar esnafımızla birlikte oturup konuştuk. Zamanında iki farklı belde belediyesi 600-700 metre alanda iki pazar yapmış, bu kötü bir plan aslında. Eski pazar alanındaki yıkım tamamlandıktan sonra orayla ilgili de çok güzel projelerimiz var. Farklı bir pazar kurmak istiyoruz. Burası insanların ucuza alışveriş yapabildiği önemli bir yer. Çocuk kulübü kuracağız, yöre evlerimiz olacak otopark sıkıntısını da çözeceğiz" dedi.

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün ise Beylik Pazarı'nın 389 semt pazarı içerisinde ilk 5'te olduğuna değindi. Pazar için Silivri ve Büyükçekmece gibi semtlerden gelenler olduğunu belirten Şengün, "Birçok bölgeye hitap eden pazarımız yıkıldı, buraya taşındık. Buranın iyileştirilmesi konusunda her adım atılıyor. İnşallah çok güzel şeyler yaşanacak" diye konuştu.

Pazar esnafı yeni yerlerini yadırgasalar da pazarın taşınmasından memnun olduklarını belirtti.

Alışveriş yapan vatandaşlar da yeni pazar yerinin ulaşım açısından daha sağlıklı olduğunu söyleyerek, memnun olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.