Beylikdüzü belediyesi’nden engelli sorununa destek

Beylikdüzü belediyesi’nden engelli sorununa destek
29-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Konseyi 2006-2015 Engelliler Eylem Planı kapsamında düzenlenen Uluslararası “Yapılı Çevrede Ulaşılabilirlik” Toplantısı’nda Beylikdüzü Belediyesi de yer aldı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin de yer aldığı Uluslararası “Yapılı Çevrede Ulaşılabilirlik” Toplantısı’na Bağcılar Belediyesi ev sahipliği yaptı. 4 oturumdan oluşan eylem planının 1. Oturumu’nda Türkiye durum değerlendirilmesi yapıldı. Açılış konuşmasında; evrensel tasarım yoluyla sosyal içermenin sağlanması konulu tavsiye kararı ışığında insan hakları ve engellilik konusu ele alındı. 2. Oturum’da ise diğer Avrupa Konseyi Üyesi ülkelerin ulaşılabilirlik görüşü ortaya kondu. Engelli bireylerin evrensel tasarım yoluyla topluma tam katılımının sağlanması için yapılması gerekenler konuşuldu.

Oturumlar 2. Gün de Sürdü

Panel’in 2. Günü, 3. Oturum ile devam etti. Oturumda Diğer Avrupa Konseyi Üye Devletlerinin Ulaşılabilirlik deneyimleri aktarıldı. Norveç’ten örnekler verildi. 4. Oturum’da ise Türkiye için yol haritası çizildi. “Engelsiz” Havaalanı Projesi anlatıldı. Kapanış oturumunda ise Türkiye’nin ulaşılabilirlik alanında gelecekteki durumu üzerine düşünceler belirtildi.

Avrupa Konseyi 2006-2015 Engelliler Eylem Planı Uluslararası ‘’Yapılı Çevrede Ulaşılabilirlik’’ paneline Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri müdürlüğü Engelliler Bürosu temsilcileri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.