Beylikdüzü Kent Konseyi toplandı

Beylikdüzü Kent Konseyi toplandı
Beylikdüzü Kent Meclisi Genel Kurul toplantısı Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Türkgenç’in yönettiği toplantıya Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı

Beylikdüzü Kent Meclisi Genel Kurul toplantısı,  Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Türkgenç’in yönetiminde Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a katılan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol,  demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. STK’ların kentin eksikliklerinin giderilmesine, kültürünün oluşturulmasına ve yerel yönetime büyük katkı sağladığına vurgu yapan Demirkol,  dayanışmaya verilen önem kadar, sorgulayıcı olma özelliğinin de taşınması gerektiğini belirtti. Bu yapının sağlıklı çalışması için de STK’ların bir çatı altında yer almasının önemli olduğunu anlattı.

“Konseyin Önerilerini Dikkate Alıyoruz”

Toplantıda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, genel kurula katılanlara Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un selamını iletti. Başkan Yardımcısı Yalçın, yerel yönetim olarak, konseyinin önerilerini dikkate aldıklarını dile getirdi. Kent Konseyi’nin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da destek olduklarını ifade eden Yalçın,  konseyden Beylikdüzü’ne katkı sağlayacak önerileri beklediklerinin altını çizdi. Beylikdüzü Belediyesi olarak Strateji ve Geliştirme Bürosu’nu da faaliyete geçirdiklerini dile getiren Yalçın, büro olarak AB destek ve hibe yardımları ile ilgili STK’ları ziyaret ederek, bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyledi. Yalçın,  Kent Konseyi’nde yer alan STK’ların bazılarıyla projelerde birlikte çalıştıklarını ifade ederek, aynı çalışmayı diğer derneklerle de yapmayı arzu ettiklerini belirtti.

Üyelik Başvuruları Yapıldı

Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Türkgenç’in yönettiği toplantıda Beylikdüzü Sevgi ve Dayanışma Derneği, Beylikdüzü Emekli Astsubaylar Derneği, Türk Kızılayı Beylikdüzü Şubesi, Marmara Nakliyeciler Derneği ile Büro Memursen Beylikdüzü, Kent Konseyi’ne üyelik başvurularını yaptı ve oybirliği ile üyelik başvuruları kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.