Biber gazına karşı twit önerdi

Biber gazına karşı twit önerdi
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Yüksek, “öğrencilerimiz tabii ki sadece ders çalışmayacak. Aşkları, hobileri, siyasi görüşleri, ideolojileri de olacak ve bunları ifade edecekler. Ama çevresindekilere ve kendilerine zarar vermeden” dedi…

Öğrencilere biber gazlı saldırıya karşı rektörün 'müthiş' buluşu: Taş atma twit at!


ODTÜ’de yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “olaylar kadar, olayların ardından yaşanan süreçte, öğrenci ile devlet, hatta üniversitelerin kadrolarının birbiri ile kavgalıymış gibi gösterilme çabası bizleri üzmüştür” dedi. 

Yüksek şu açıklamalarda bulundu:
“ODTÜ’de yaşanan olaylar bizi her anlamda ziyadesiyle üzmüştür. Bu olaylar kadar olayların ardından yaşanan süreçte, öğrenci ile devleti karşı karşıya getirmek çabasında olan art niyetli kişilerin, üniversite kadrolarının da birbiri ile düşmanmış gibi gösterme çabaları, endişe vericidir. 

Biz akademisyenler olarak üniversitelerin böyle olaylarla değil, başarılarımızla anılmasını istiyoruz. Gençlerimiz o kadar güzel işler yapıyorlar ki inanın bunu hak ediyorlar. Ayrıca Protestolara neden olan GÖKTÜRK-2 uydusunda en fazla emeği olan ODTÜ’lülerdir. 

Ayrıca biz, gençler otursunlar sadece derslerine çalışsınlar demiyoruz ki. Tabii ki yaşamın her alanında olacaklar, hem de aktif şekilde olmalılar. Aşık olacaklar, spor yapacaklar, hobileri olacak, siyasetin de içinde olacaklar, ideolojileri dahilinde mücadelelerini de edecekler, hoşlarına gitmeyen kararları protesto da edecekler. Ama bir şey var ki bunu molotofkokteyli ile taş ve sopayla yapıp, çevrelerine de, çevrelerindekilere de kendilerine de zarar vermeyecekler. Görüşlerini demokratik yollardan ifade edecekler. Gidip muhataplarıyla uygun pozisyonlarda görüşebilirler, mail atabilirler, twit atabilirler. Bakın bu açıklamalarımızın ardından twitter hesabıma twit yağıyor. Destek mesajları kadar tepki mesajları da var. Hatta karşılarındakinin bir rektör, onuru için yaşayan bir insan olduğunu unutup, hakarete vardıranlar bile var. Biz bunlara bile bir şey demiyor tek tek cevap veriyoruz. Yeter ki kendilerini demokratik yollarla ifade etsinler, zarar vermesinler, twit atsınlar taş, molotof ya da yumurta atmasınlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.