Binlerce kişi bu iftarda buluştu

Binlerce kişi bu iftarda buluştu
Büyükçekmece Belediyesi’nce 16’ıncısı düzenlenen geleneksel halk iftarına bu yılda binlerce katılım sağlandı...


Türkiye’nin en büyük kapalı alan iftarı olan Büyükçekmece Belediyesi Halk İftarı semazen gösterileri, Altın Kızlar Fasıl Grubu ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

 


Büyükçekmece Belediyesi tarafından kurulan dev iftar sofrasında, binlerce vatandaş aynı sofrada buluştu. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftar programına CHP Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Zeynel Emre, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı.

 

Kusursuz bir organizasyon                                


Binlerce vatandaş için kurulan iftar sofrasının hazırlıkları saatler öncesinden tamamlandı. İftar programına katılmak isteyen vatandaşlar için özel olarak araçlar tahsis edildi. Dakikalar öncesinden masalarda yerlerini alan vatandaşlar ezan vaktinin gelmesiyle birlikte dualarla oruçlarını açtı. Vatandaşlar iftar yemeklerini yerken salonda devam eden semazen gösterileri büyük ilgi gördü. Belediye çalışanlarının büyük bir özveri ile hazırladıkları salon kusursuz bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

 

“Muhteşem bir manzara”

Ramazan ayının paylaşma ayı olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yemeğin çeşidi ne olursa olsun önemli olan burada bir yudum suyu birlikte içmektir. Her yıl mahalle iftarlarımızın yanı sıra burada TÜYAP Kongre Merkezi’nde bu muhteşem manzarayı birlikte yaşıyoruz. Bugün burada yine binlerce büyük Büyükçekmece ailemle birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Büyükçekmece ailesi ne kadar büyük olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayında güney sınırımızda oluk oluk kan akıyor. Gelen Ramazan Bayramı’nın oralarda ezilen kadın, çocuk, ihtiyar kim varsa onların hepsinin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Allah bizi birbirimizden ayırmasın”

   

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil; “Ramazan ayının tüm güzelliklerini bugün burada sizlerle birlikte paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Böylesine anlamlı bir organizasyon ile binlerce insanı aynı sofrada buluşturabilen Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ü de ayrıca gönülden kutluyorum. Allah bizi birbirimizden ayırmasın. Ayırmak isteyenler de hedeflerine ulaşamasın. Allah bizi sevgiden, dostluktan, kardeşlikten uzaklaştırmasın” şeklinde konuştu. Tamaylıgil konuşmasının sonunda ise, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini diledi.

 

Altın Kızlar ile keyifli bir gece

 

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Altın Kızlar Fasıl Grubu’nun müzik dinletisi TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi salonunu dolduran binlerce Büyükçekmeceli tarafından keyif ve coşkuyla dinlendi. Başkan Akgün ve CHP milletvekilleri gecenin sonunda Altın Kızlar Grubu’na çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.