Bir ay önce evlenmişti

Bir ay önce evlenmişti
Baba evinde ağıtlar yükseldi...

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesinde uzman çavuş Yahya Karakaya'nın şehit olduğu haberi Kayseri'deki baba evine ateş düşürdü. 1.5 ay önce Adile Karakaya ile evlenen Pınarbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade uzman çavuş Yahya Karakaya'nın merkez Melikgazi İlçesi'ndeki baba evinde ağıtlar yükseldi. Şehit babası Kamil Karakaya,  'Senin yerine keşke beni vursalardı ' diye gözyaşı döktü.

Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın şehit olduğu haberi, Kayseri'deki Karakaya ailesine tez ulaştı. Bir hafta önce Melikgazi İlçesi TOKİ Konutları'ndaki evlerine taşınan aile, şehit haberini önce internetten gördü. Ardından şehadet haberi Jandarma yetkilileri tarafından iletildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ve ilçedeki diğer yöneticiler de şehidin babasının kent merkezindeki evine gelerek başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehidin baba evinin bulduğu apartmanın girişine Türk bayrağı asıldı.

Baba Kamil Karakaya gelini Adile'yi bir hafta önce Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde oğlunun yanına götürdüğünü belirterek, 'Arabayla yolda giderken oğlum, 'Baba buradan gitmeyelim, mayın döşemişlerdir' dedi. O kadar dikkatliydi, aklına geliyordu. Oğlum, sana nasıl kıydılar. Senin yerine keşke beni vursalardı. Yaralı olarak o kahpelere kurşun atamadın mı?' diye tepki gösterdi. Anne Salime Karakaya da şehit oğlunun ardından gözyaşı dökerken fanalık geçirdi. 15 Mayıs'da Uzman Çavuş Yahya Karakaya ile dünya evine giren Adile Karakaya'nın halen Hakkari'de olduğu belirtildi.

ARKADAŞI DA ŞEHİT OLMUŞ

Şehit Uzman Çavuş Karakaya'nın Kayserili çocukluk arkadaşı Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun da geçen yıl Hakkari'de şehit olduğu belirtildi. Karakaya ailesine başsağlığı dileyen Birol Mutlu'nun babası Ahmet Mutlu, 'İki arkadaşın kaderi böyleymiş. Oğlum da Hakkari'de şehit olmuştu. Yahya ile Birol iyi arkadaştı. Kaderlerinde ikisinin de Hakkari'de şehit olmak varmış' diye konuştu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Karakaya'nın cenazesi yarın Kayseri'de yapılacak törenin ardından Pınarbaşı İlçesi'ne bağılı Büyükgürleyen Köyünde toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.