Bir benzeri de İtalya'da olmuştu!

Bir benzeri de İtalya'da olmuştu!
Türkiye Pazar sabahına futboldaki şike soruşturması ve berabendeki gözaltılarla uyandı. Bunun benzeri İtalya'da olmuştu...
İtalya Serie A'da 2005-2006 sezonunda Juventus, Lazio, Milan ve Fiorentina gibi ülke futbolunun önde gelen takımlarının içinde bulunduğu bir soruşturma açılmış, bu takımlar maç sonuçlarını ayarlamakla suçlanmıştı. Soruşturma sonucunda Juventus, Fiorentina ve Lazio Serie B'ye düşürülürken Milan ise Şampiyonlar Ligi'ne katılmak hakkını kaybetmişti.
 
Öte yandan Juventus'un o dönemki genel direktörü Luciano Moggi 18 ay hak mahrumiyeti cezası alırken kulübün diğer yöneticileri de maç sonuçlarına etki etmek, hakemleri etki altına almak suçlarından dolayı 2 seneden 3 seneye kadar hapis cezalarına çarptırılmıştı.
 
Cezalarda sonradan yapılan düzenlemeler sonucunda Lazio ve Fiorentina yeniden Serie A'da mücadele etme hakkını elde ederken, sonraki sezona Fiorentina -15, Lazio -3 ,Reggina -11, Milan ise -8 puanla başlamıştı.
 
Juventus ise Serie B'ye eksi 9 puanla başlama cezasının yanı sıra, son 2 sezonda elde ettiği şampiyonlukları kaybetmiş, kazanılan bu şampiyonluklar ise ikinci sıradaki İnter'e verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.