Borçalı Türklerinden Muharrem Yıldız'a ödül

Borçalı Türklerinden Muharrem Yıldız'a ödül
Başkanlığını Dr. Zelimhan Memmedli'nin yaptığı Borçalı Türkleri Cemiyeti'nin bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Törende ödül alan isimler arasında MHP MKY Üyesi ve Bengütürk TV Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra Serhat Boyları Derneği Genel Başkanlığı görevini de sürdüren Muharrem Yıldız da yer aldı. 
Borçalı Türkleri Cemiyeti Başkanı Dr.Zelimhan Memmedli, Muharrem Yıldız'a ayrıca Borçalı Türklerinin Türkiye temsilciliği unvanını takdim etti. Zelimhan Memmedli, her fırsatta Borçalı Türklerinin yanında yer alan ve Kurban Bayramı’nı Borçalı’ da soydaşlarının arasında geçiren, bölge insanına yardımlarını esirgemeyen Muharrem Yıldız'a teşekkür etti.
Yıldız temsilcilik unvanı ile onurlandırıldı
Coşkulu ve samimi bir atmosferde geçen geceye Türkiye, Kazakistan, Güney Azerbaycan, Doğu Türkistan ve Gürcistan'ı temsilen konuklar katıldı. Ulu Borçalı Restoran’da düzenlenen törende Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız'ın yanı sıra,  Azerbaycan'ın tanınmış aydınlarından Şirmemmet Hüseyinov, İpekyolu Medya Grubu Başkanı ve Bengütürk TV'de yayınlanan Türk Dünyası'na Yolculuk programının Genel Yayın Yönetmeni Seyfullah Türksoy, Gürcistan'ın tanınmış ilim adamlarından Zezva Medulaşvili, Kazakistanlı bilim adamı Prof.Dr. Yermentay Sultanmurat ve Güney Azerbaycan TV Başkanı Ahmet Obah Türk Dünyası Hizmet Ödülüne layık görüldü. Ödül alanlara ayrıca Borçalı Cemiyeti üyelik kartları verilirken Serhat Boyları Derneği Başkanı ve Bengütürk TV Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yıldız'a Borçalı Cemiyeti'nin Türkiye Temsilciliği unvanı takdim edildi.
Yıldız; “bu ödülü almak bambaşka bir onur ve gurur”
Gecedebir konuşma yapan Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız şu görüşlere yer verdi: “Bu salonu şereflendiren yürekleri Borçalı Türkleri için gayret edenler hepinize Türkiye’den en büyük sevgi ve saygılarımla geldim. Ödül almak güzel bir olay.  Bu ödül benim için çok kıymetli bir ödüldü. Sesi ve güzelliğiyle bizlerin ve sizlerin gönlünde taht kurmuş bir hanımefendiden bu ödülü aldım. Diğer taraftan da Borçalı Cemiyeti’nden atalarımın, dedeleriminolduğu Borçalı’ da bu ödülü almak bambaşka bir onur ve gurur. Bizler Borçalı’dan uzak kalmıştık ama çok şükür ki atalarımız bizleri yetiştirirken Borçalı’yı anlatmışlardı. Onun için bizler de Borçalı sevgisi ile büyüdük. Borçalı’yı iyi bilen Bozkurtların lideri, Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini getirdim. Sizlerin her zaman yanında olacağını belirtti. Birde Borçalı Türklerinin sesi ve kalemi olacağı, her şeyi söyleyebilecekleri, dünya basınının sesi olabilecekleri Bengütürk TV’nin de kapılarının sonsuza kadar sizlere açık olacağını söylemeye ve Serhat Boyları Derneği ve Başkanı olarak bende Borçalı Türklerine hizmet edeceğime, onların dertleri ile kaygılanacağıma, sevinçleri ile sevineceğime söz veriyorum. Borçalı yıllardır tarihinden bu yana ağrı ve sancılar görmüş, işgal edilmiş ama o kadar savaşın içerisinde bir şeyden vazgeçmemişlerdir. Biz Borçalı Türküyüz demişlerdir. Ne Türklüğünden ne de inancından ödün vermemiştir. Buralarda Türk olmak bambaşka bir şeydir ama başka bir devletin bayrağı altında hala daha biz Borçalı Türküyüz diyorlarsa o büyüklerin ellerinden öpüyorum. Borçalı Türk Dünyası için çok önemlidir. Borçalı’ da belki de bir gün bir araya gelip Turan’ı kutlayacağız. Bizler Sarıkamış’ta da buna benzer bir ateş yakıyoruz.  Sarıkamış’takiler de Kars’ı kurtardıktan sonra Azerbaycan’a geçmek istiyorlardı. Yüreklerinde bu iman vardı ve o imanla da şehit oldular. Bizde orada Turan sembolü ile etraflarında toplanıp onları yad ediyoruz. Enver Paşa ve Nuri Paşa’ya Allah gani gani rahmet eylesin. Belki de bizim bu yüreğimizdeki Türkistan ve Turan birlikleri onların gayretleridir. Ne mutlu Türküm diyene!. Allah Türkü korusun ve yüceltsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.