Büyükçekmece Belediye Meclisi, Bosna Hersek ve Karadağ’da

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Bosna Hersek ve Karadağ’da
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki Belediye Meclis Heyeti, Bosna Hersek Başbakanı ve Saray Bosna Belediye başkanı başta olmak üzere bir dizi görüşme ve incelemelerde bulunmak üzere Bosna Hersek ve Karadağ’a gitti.



Bosna Hersek’in başkenti Saray Bosna’da 26 Kasım tarihinde Türk Büyükelçilini ziyaretle başlayan gezi 29 Kasım tarihine kadar gerçekleştirilecek görüşme ve incelemelerle sürecek. Heyet, Saray Bosna Belediye başkanını ziyaretten sonra, Mostar, Stari Grad, Kotor, Budva ve Zivinice belediye başkanlarını da ziyaret ederek, bu belediye başkanlarıyla ortak toplantı ve çalışmalar gerçekleştirecek.  Büyükçekmece Belediyesi CHP ve AK Parti Meclis Üyelerinden oluşan heyet, bulunduğu her ilde Türk konsolosluklarını ve temsilciliklerini de ziyaret edecek.


Ziyaret öncesi bir açıklamada bulunan Başkan Dr. Hasan Akgün,  “Uzun yıllardır kardeş belediyeler düzeyinde sürdürdüğümüz dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizi daha da güçlendirmek amacıyla, Bosna Hersek ve Karadağ ülkelerinin üst düzey devlet yöneticileri ve belediye başkanlarından gelen ziyaret davetleri doğrultusunda ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. Dr. Akgün,  “Tarihi ve kültürel bağlarımızın çok yoğun olduğu Bosna Hersek ve Karadağ’da başbakan düzeyinden belediye başkanlarına kadar devlet yetkililerine ve yerel yöneticilere bir dizi ziyarette bulunacağız. Mevcut kardeşlik, dostluk ve ticari ilişkilerimizin daha da gelişmesi için çalışacağız” diye sözlerine devam etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.