Çanakkale Destanı Avcılar'da 'yaşanacak'

Çanakkale Destanı Avcılar'da 'yaşanacak'
Avcılar Belediyesi Çanakkale’nin kurtuluşunun 100. yıldönümünde “Çanakkale Destanı Platosu”nu halka sunacak.
Avcılar Belediyesi “Çanakkale Destanı Platosu” 18-22 Mart tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nin arkasında bulunan Kültür Park’ta halka sunulacak. Platonun açılışı 18 Mart Çarşamba günü saat 12:00’de yapılacak. Açılışın ardından çok sesli koro tarafından üç türkü seslendirilecek. Platoda; temsili şehitlik anıtı, sargı yeri, savaşta kullanılan savaş aletleri, 57. Alay Şehitliği ve anıtı, seyit onbaşı ve topu, karavana çadırı ile müze yeri gibi minyatürler yer alacak.

Başkan Dr. Handan Toprak Benli 18 Mart Çarşamba günü saat 18:00’de Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek akşam yemeği programında şehit aileleri ile bir araya gelecek.

Ayrıca 18 Mart Çarşamba saat 20:00’da Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde “Gelibolu 1915/Son Umut” adlı tiyatro oyunu ücretsiz olarak izlenebilecek.
Tiyatro öncesinde Avcılar Belediyesi Çok Sesli Korosu üç türkü seslendirecek.

Avcılar belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Çanakkale Savaşı'nda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün komutanlık yeteneği, Türk askerinin kahramanlığı ve Türk halkının mücadelesi ile hem vatan toprakları emperyalist işgalden kurtarılmış, hem de bir özgürlük destanı yazılmıştır. Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü. Çanakkale Deniz Zaferi tarihin en önemli taktik savaşı ve bir kahramanlık destanı olmasından dolayı, Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunda en önemli kazınım olması nedeniyle, 5 gün devam edecek ‘Çanakkale Platosu’nu halkımıza sunuyoruz. Bu şanlı savaşta neler yaşanmış, ne tür acılar, çileler çekilmiş, hangi zor şartlarda savaşılmış, bu vatan müdafaası ne şekilde yapılmış burada bir canlandırılması yapılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.