Çanta meydanında halk sofraları kuruldu

Çanta meydanında halk sofraları kuruldu
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da modern bir görünüme kavuşturduğu Çanta Mahallesi Meydanı’nda iftar yemeği vererek mahalle sakinleri ile birlikte iftar yaptı.
Silivri Belediyesi tarafından Ramazan Ayı nedeniyle verilen iftar yemekleri Çanta Mahallesi’nde devam etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar iftar yemeği öncesinde kahvehaneleri ve esnafı dolaşarak Çantalı hemşerilerini iftar yemeğine davet etti. Binlerce Çantalı’nın katıldığı iftar yemeğinin ardından Silivri Belediyesi’nin ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar video sunum ile paylaşıldı.

IŞIKLAR; "EN BÜYÜK İBADET ALLAH’IN YARATTIĞINI SEVMEKLE BAŞLAR”

Yapılan sofra duasının ardından bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Bu gün burada binlerce hemşerimizle çoluk çocuk, yaşlı, genç hepimiz bir aradayız. Büyük bir aile olarak bir arada olmanın verdiği mutlulukla bu güzel tablo ortaya çıkıyor. İşte biz buyuz! İnandığımız, savunduğumuz, bizi var eden, bir arada tutan tüm değerlerimizle bu mübarek ayda hiçbir kaygı taşımadan bir araya gelerek Ramazan ayını kutluyoruz. Bir arada olmanın getirdiği bu cesaret ve bu moral bizim dostlarımızı sevindirsin, düşmanlarımızı korkutsun! Bu memleketi, bu coğrafyayı sokakta bulmadığımızı, zor zamanda da bir araya gelebildiğimizi cümle âlem görsün. Kim nereden gelmiş, neye inanmış, kim açıkmış, kim kapalıymış, memleketi neresiymiş bunların hiç birinin önemi yok. En büyük ibadet Allah’ın yarattığını sevmekle başlar. Önce yarattığını seveceksin ki Allah’a uzanan en büyük ibadeti gerçekleştirebilesin. Biz hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bunu da; bizi bir arada tutan değerlerimize sahip çıkarak, cumhuriyet değerleri ışığında, bu sevgiyi, kardeşliği göstererek kanıtlayacağız. Bizi gururlandıran bu tabloyu var eden sizlere teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah nice Ramazanlara böyle kardeşçe, dostça, barış ve huzur içerisinde ulaşmamızı nasip etsin” şeklinde konuştu. Çantalılar iftar yemeğinin ardından Başkan Işıklar’a teşekkürlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.