Çatalca’da köy ziyaretleri devam ediyor

Çatalca’da köy ziyaretleri devam ediyor
Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca’da bulunan kurum ve daire amirleri ile her hafta 3 köyü gezerek, vatandaşların dertlerini onların ayağına giderek dinlemeye devam ediyor.

Kaymakam Taşdan’ın Çatalca’da göreve gelmesi ile başlayan uygulama bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Ormanlı, Hisarbeyli, Celepköy, Örencik, Yazlıkköy, Dağyenice, Yalıköy, Karamandere Köylerini Ziyaret Eden Kaymakam Taşdan’ın bu haftaki hedefi ise, Hallaçlı köyü, Binkılıç mahallesi ve Aydınlar köyü oldu. Kaymakam Taşdan ile  kurum ve daire amirleri gittikleri köylerde vatandaşın sıkıntılarını dinleyerek sorunun çözümü noktasında atılacak adımları hemen orada not alıyorlar. ilçede yaşadıkları sıkıntıların muhatabı olan ve ilçedeki en yetkili ağızlardan sorularına cevap alan vatandaşlar ise bu durumdan son derece memnun.
Hallaçlı’da Ana Gündem Tapusuz Araziler
Hallaçlı köyüne yapılan ziyarette ana gündem, köyün kangren haline gelen tapusuz araziler sorunu oldu. Konu hakkında sorular yönelten vatandaşlara Kaymakam Taşdan, şu ana kadar bu hususta yapılan girişimlerden bahsetti. Ayrıca Kaymakam Taşdan konuşmasında, 2b arazilerinin satışının ardından, ilçemizde 5 köyün adeta kangren haline gelmiş bu sorununun meclis gündemine gelebileceğinin sinyalini verdi.
Binkılıç’da Gündem, Su Sorunu ve Çilingoz
Binkılıç Mahallesine gerçekleşen ziyarette ise vatandaşlar içme suyu sorununu dile getirdi. Vatandaşın dile getirdiği soruyu yanıtlayan İski yetkilisi, ‘’Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, vatandaşımıza dünya standartlarında bir içme suyu temin etmek. Bunun için çalışmalar devam ediyor. İhalelerin tamamlanması ile 5-6 ay gibi kısa bir zaman içerisinde Binkılıç Mahallesinin su sorunu kalmayacaktır’’dedi.
Ziyarette gündeme gelen bir başka sorun ise, Çilingoz’da arazisi olan vatandaşların alana girip çıkarken yaşadıkları sıkıntılar oldu. Kaymakam Taşdan konu hakkında, Milli Parklar tarafından işletmesi kiraya verilen alan içerisinde resmi olarak arazilere giden bir yol görünmediğini, işletme sahibi ile bu konu hakkında görüşerek Binkılıçlı vatandaşların kendi arazilerine gidişlerinde sıkıntı yaşamayacaklarının sözünü aldığını, Muhtarlarımızla birlikte gerekli giriş listeleri veya araç kartları oluşturularak bu sorunnun çözülebileceğini söyledi. 
Sorunlar Yerinde İnceleniyor
Kaymakam Taşdan ile kurum ve daire amirleri ziyaret ettikleri köylerde vatandaşların yaşadıkları gözle görülebilir, yol, su, kanalizasyon, sınır sorunları gibi somut problemleri yerinde inceleyerek, problemin çözümüne hızlı şekilde ulaşılması sağlanıyor. 
Kaymakam Taşdan, ‘’24 Saat Bana Ulaşabilirsiniz’’
Köy ziyeretlerinde vatandaşın sorunlarını dinleyen Kaymakam Taşdan, Çatalca köylüsü için hazırlanan projeler ile ilgili bilgi vererek, projelere başvuru noktasında nasıl bir yol izleneceğini de anlatarak, şikayetler noktasında, ‘’Çatalca Kaymakamlığı resmi internet sitesinden Kaymakama Mesaj Gönder bölümünü kullanarak 24 saat bana ulaşabilirsiniz. Gönderdiğiniz mesajlar anında bana ulaşıyor ve gereken anında yapılıyor. İsminizin gizli kalmasını istiyorsanız, bunu da mesajınızdan belirterek, isminizin herhangi bir şikayette kullanılmamasını da sağlıyoruz. Bu konuda içiniz rahat olsun’’ Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.