Cem Kara gönüllü aileleri kahvaltıda buluşturdu

Cem Kara gönüllü aileleri kahvaltıda buluşturdu
Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde yurt dışından gelen çocukları evlerinde gönüllü olarak misafir eden ailelere Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından kahvaltı verildi. Dilek Düğün Salonu’nda ter
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen Çatalca Belediyesi 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Festivali’ne bu yıl Arnavutluk, Başkırdistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Romanya, Özbekistan, Ukrayna, Tataristan ve Yakutistan’dan yüzlerce çocuk geldi. Çocukları evlerinde misafir ederek, Türk misafirperverliğinin en somut bir şekilde dünya çocuklarına gösteren Çatalcalı aileler kahvaltıda buluştu. 

Kara; “Kadınlarımız her etkinliğimizde yanımızda”
Sabah saat 10:00’da başlayan kahvaltıya katılan aileler ile tek tek ilgilenen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, gönüllü aileler ile sohbet de etti. Kahvaltının başlamasının ardından bir konuşma yapan Başkan Cem Kara, kadınların ve gençlerin düzenlenen etkinliklerde Çatalca Belediyesi’ni yalnız bırakmadığına dikkat çekerek, “Her etkinlikte yanımızda bulunan hanımefendiler, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri sevgili gençler ve uzak köylerimizde dünya çocuklarını ağırlayan gönüllü ailelerimiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Her konuşmamda belirttiğim varlığımızın temeli kadınlarımız. Onlarsız bir yaşam düşünülemez. Saçını gerçekten süpürge eden annelerimizin ellerinden öpüyorum. Tarlada, bahçede, fabrikada kısacası yaşamın her alanında erkeklerin yanındalar ve bunun yanında çocukların sorumluluğu, evin temizliği, yaşlıların bakımı da kadınlar tarafından üstleniliyor. Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı’nda çocuğuyla beraber cephedeydi. Cepheye, su taşıdı, ekmek taşıdı, yeri geldi mermi taşıdı. 

Çatalca Belediyesi olarak düzenlediğimiz Uluslar arası Çocuk Festivali’nin de mimarı kadınlarımızdır. Siz olmasaydınız çocukları ilçemizde ağırlayamazdık. Sizler o çocuklara ailelerinin eksikliğini hissettirmediniz. Çocukları evlerinizde ağırladınız, bunu dünya üzerinde başka bir ülkenin kadınları yapamaz.” dedi.

Katkı sunan herkese teşekkür
Çatalca’da büyük organizasyonlar düzenlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara konuşmasına şöyle devam etti: “Göreve gelirken iyi günde ve kötü günde de halkımızın yanında olacağıma söz vermiştim. Belediye kapılarının herkese ardına kadar açılacağına söz vermiştim. Her zaman beraber olduk ve bir dostluk bağı kurduk. Gözyaşı damlalarından nehirler, pınarlar oluşturduk. Ufak bir ilçe olan Çatalca’mız büyük organizasyonları başarıyor. Bu başarıda yanımızda olamayan onlarca, yüzlerce insanımız var. Gönüllü ailelerimiz katkı sunuyor, gönüllü çocuklarımız, gençlerimiz katkı sunuyor. Yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimiz katkı sunuyor. Öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, muhtarlarımız katkı sunuyor Sivil toplum kuruluşları katkı sunuyor. Yardım eden, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” 
Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından 10. Yıl Marşı çalındı ve Dilek Düğün Salonu’ndaki kahvaltıya katılan herkesin katılımıyla beraber marş hep birlikte okundu. 

Kara Kestanelik gençlerinin davetlisi
Kahvaltının sona ermesinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara farklı bir etkinliğe daha katıldı. Kestanelik köyü gençlerinin Anıtkabir ziyaretleri için ulaşım konusunda yardım eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara davetli olarak, düzenlenen piknik etkinliğine katıldı. Burada gençler ile bir araya gelen Başkan Cem Kara’ya gençler de teşekkür ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.