Cemaat operasyonunda 44 gözaltı

Cemaat operasyonunda 44 gözaltı
Trabzon merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aralarında çok sayıda öğretmenin de yer aldığı 44 kişi gözaltına alındı.
 Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında çok sayıda öğretmenin de yer aldığı 44 kişi gözaltına alındı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kacakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen Trabzon merkezli operasyonda Ankara, İstanbul, Bursa, Ardahan, Van, Diyarbakır, Erzurum, Hatay ve Osmaniye’de 67 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Edinilen bilgilere göre operasyonda 44 kişi, ‘FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlamak’, ‘Din istismarı yoluyla nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘tehdit’ gibi suçlamalarla gözaltına alındı.
Gece yapılan ve yaklaşık 200 polisin görev yaptığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında çok sayıda öğretmen ve iş adamının yer aldığı öğrenildi. Trabzon'da gözaltına alınanlar, sabah erken saatte sorgulanmak için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.