Cezaevi önünde Hatip Dicle protestosu

Cezaevi önünde Hatip Dicle protestosu
BDP'liler, YSK'nın Hatip Dicle kararını protesto etti
ŞANLIURFA E Tipi Cezaevi yakınında basın açıklaması yapan BDP'liler, YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini iptal etme kararını protesto edip, oturma eylemi yaptı.

Şanlıurfa'da aralarında BDP İl Başkan vekili Müslüm Kaplan, BDP'nin desteği ile bağımsız milletvekili seçilen ve KCK suçundan tutuklu olan İbrahim Ayhan'ın yakınlarının da bulunduğu 150 kişilik grup grup, saat 14.30 sıralarında Şanlıurfa E Tipi Cezaevi önüne geldi. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı cezaevi önünde, grubun basın açıklaması öncesi kısa süreli gerginlik yaşandı. Cezaevi giriş kapısı önünde toplanılmasına izin vermeyen polis ile grupta bulunanlar arasında kısa süreli tartışma çıktı. Polis, grubun farklı bir yere gitmesini istedi.

Yapılan görüşmelerin ardından BDP'lilerin, cezaevi giriş kapısının ilerisindeki alanda açıklama yapması kararlaştırıldı. Ardından grup adına konuşan tutuklu bağımsız milletvekili İbrahim Ayhan'ın avukatı Bekir Benek, Hatip Dicle ile ilgili YSK kararının halkın iradesinin yok sayılması anlamına geldiğini söyledi. Benek, "Bir ülkede demokrasinin en temel ölçütü; o ülkedeki seçim sistemi ve halkın iradesinin ne şekilde yönetime yansıtıldığıdır. Kürt ve Türkiye halklarının ortak iradesi olan ve seçimlerde yüksek bir oy alan Hatip Dicle'nin milletvekilliği YSK-AKP kararı ile düşürülerek, halkın iradesine saldırıda bulunulmuştur. Yine Şanlıurfa'da yüksek oy alan İbrahim Ayhan ile diğer tutuklu milletvekilleri halen cezaevlerinde tutsak olarak tutulması halkın iradesine yapılan saygısızlıktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler 5 dakikalık oturma eylemi yapıp, cezaevi önünden ayrıldı. Alandan ayrılan grupta bulunan ve adının Mehmet Topçu olduğu öğrenilen bir kişi ise hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.