'Ciğerim yandı'

'Ciğerim yandı'
Komando Er Mehmet Kaz'nın evine ateş düştü
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi kırsalındaki ormanlık alanda arazi taraması sırasında PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan 13 askerden, Gaziantepli olan Komando Çavuş Mehmet Kaz ile Komando Er Barış Çiçekdağı'nın evlerine ateş düştü.


Terhisine 35 gün kala şehit düşen Mehmet Kaz, 45 gün önce izinli olarak Nizip İlçesi'ne gelmiş ve yakınlarıyla 15 gün geçirmişti. 4 aylık asker Barış Çiçekdağı'nın babası Halil Çiçekdağı da "Oğlumla en son 2 gün önce telefonla görüştüm. Bana operasyona çıkacağını söyledi. Kader, ne diyeyim yiğidime? Ciğerim yandı" dedi.

Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Barış Çiçekdağı'nın şehit olduğu haberi, bugün sabah saatlerinde Gaziantep kent merekezindeki 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki evine giden askeri yetkililer tarafından ailesine bildirildi. Sağlık görevlilerinin eşliğinde acı haberi alan şehit annesi Havva ve babası Halil Çiçekdağı gözyaşlarına boğulurken, yakınları da şehit evine akın etti.

2'si erkek, 1'i kız 3 kardeşin en büyüğü olan Barış Çiçekdağı'nın Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından teselli edilen babası Halil Çiçekdağı, "Oğlumla en son 2 gün önce telefonla görüştüm. Bana operasyona çıkacağını söyledi. Kader, ne diyeyim yiğidime? Ciğerim yandı" dedi. Çiçekdağı'nın bir yakını ise operasyonu duyunca Diyarbakır'da görevli tanıdıkları bir uzman çavuşu aradıklarını ancak onun da yaralı olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Barış hakkında bilgi alamadık. Sabah saat 04.00 sıralarında askerler gelip kapıyı çaldı. Acı haberi verdi" diye konuştu.

Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, bazı şehit yakınları ise "Çekin de teröristleri sevindirin" diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

'BAYRAK ŞEREFTİR, ŞEREFSİZ NE BİLSİN?'

Şehit er Barış Çiçekdağı'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasındaki duvarında 26 Haziran'da 'Diyarbakır Silvan 1. Taktik Komando Alayı. Şafak atarsa 333' diye yazdığı, ardından Türk bayrağı fotoğrafında 'Bayrak şereftir, şerefsiz ne bilsin' sözlerini paylaştığı, 8 Mayıs'taki 'Komandonun acı sözleri' başlıklı video paylaştığı görüldü.

Şehidin videosundaki 'Tek tek sorulacak bu hesaplar aziz şehitlerimiz için/Günahsız yavrulara kıydınız söyleyin niçin?' sözleri ise okuyanların yüreğini yaktı.

TERHİSİNE 35 GÜN KALMIŞTI

Aslen Nizip İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve babası Doğan Kaz, TIR şoförlüğü yaptığı için İstanbul'da yaşayan 21 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın terhisine ise 35 gün kalmıştı. 45 gün önce izinli olarak dedesi Mehmet Kaz'ın yaşadığı Nizip'in Fevzi Paşa Mahallesi Barak Sokak adresindeki yakınlarıyla 15 gün geçiren şehit Mehmet Kaz, askere gitmeden ailesine maddi destek için marangoz yanında çalışıyordu.

3 kız kardeşin ağabeyi olan Mehmet Kaz'ın şehit olduğu haberini Hollanda'da alan baba Doğan Kaz, çalıştığı firma tarafından uçakla Türkiye'ye gönderildi. Oğlunun şehit olduğu haberi İstanbul'da verilen anne İslim Kaz da Gaziantep'e gelmek için yola çıktı.

Acı haberi Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu'ndan alan dayı Ahmet Bağcı bayıldı. Amca Cuma Kaz ise, "En son 45 gün önce izinli olarak geldiğinde görüşmüştük. Vatan sağ olsun" dedi.

Komando Çavuş Mehmet Kaz ile Komando Er Barış Çiçekdağı'nın cenazeleri, Gaziantep'te düzenlenecek askeri törenlerin ardından toprağa verilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.