"Değişmezse Türkiye Batağa Gider"

"Değişmezse Türkiye Batağa Gider"
Akil İnsanlar'dan Baskın Oran, "çözüm süreci" ve Gezi olaylarına ilişkin hükümete ağır eleştiriler yöneltti.
Akil İnsanlar'dan Prof. Dr. Baskın Oran, "çözüm süreci" ve Gezi olaylarına ilişkin hükümeti sert dille eleştirdi. "Hükümet barış sürecini paçavra gibi buruşturup attı" sözlerini kullanan Oran, "Başbakan yeni bir "balkon konuşması' yapmalı" dedi. 
Rusya'nın Sesi'nin sorularını yanıtlayan Baskın Oran, neden bir bildiriyi yayımladığını "Bu duruma daha fazla seyirci kalamazdım" sözleriyle açıklarken "Sayın Başbakan kendi eliyle başlattığı bu barış sürecini yine kendi eliyle boğazlamaya başlayınca "daha fazla seyirci kalamayacağım' dedim. Bu bildiriyi yayınlamak, benim bu vazifeyi kabul etmemin ayrılmaz parçasıdır diye düşündüğüm için bu açıklamayı yaptım" dedi. 

"AĞAÇLAR KESİLMESİN DİYEN GENÇLER TARUMAR EDİLDİ" 

Barış sürecinin 3 aşamalı olduğunu, Akil İnsanlar heyetiyle birinci aşamanın yardımcısı olduklarını anlatan Oran, "90 yıldır süren sorunun ve 30 yıldır süren son Kürt isyanının bir daha oluşmaması için gerekli demokratik yasaların çıkarılması lazımdı. Sayın Başbakan hiç oralı değil gibi gözüktü" eleştirisinde bulundu. Oran şöyle devam etti: 

"Bir kere yapmadığı bu. İkincisi, yaptığıYani iki tane ağaç kesilecek, kesilmesin diyen gençler polis saldırısıyla tarumar edilsin, Sayın Başbakan bunu müdafaa etsin. "Polisim kurşun kullanmadı' desin, Sarısülük'ün kafasından mermi çekirdeği çıksın ve bu arada da Kürtler bir hata yapmaya doğru itilsin. "Kuzey Kürdistan' diye tepki icabı konferans toplasınlar. Bütün bunlar Sayın Başbakan'ın yapmadığı şeylere tepki ve Türkiye'nin, Türkiyelilerin aleyhine olan şeyler." 

"BAŞBAKAN BALKON KONUŞMASI YAPMALI" 

Baskın Oran "Yeniden iyimser bir havayı ortaya koyabilecek enstrümanlar neler olmalı?" sorusunu yanıtlarken de "Yönetenler falan yok. Tek bir kişi var kadir-i mutlak Sayın Başbakan. ve bu içine girdiği feci kısır döngüden çıkmanın tek bir yolu var. Çıkıp, 2011 seçimlerinden sonra olduğu gibi bir balkon konuşması yapacak ve bir daha o balkon konuşmasına ihanet etmeyecek" savlarını öne sürdü. Oran, konuşmasını şöyle surdurdu: 

"Ama şu anda bunun tam tersini sergiliyor "Ben değişmem diyor, Tayyip Erdoğan değişmez' diyor. Değişmezse Türkiye batağa gider. Önce de en başta olduğu için Sayın Başbakan batar. Bırakın kendini, partisini kurtarmayı, Türkiye'yi kurtarmak onun elindedir. Hemen çıksın bir balkon konuşması yapsın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.