Demirtaş'tan Tahir Elçi açıklaması

Demirtaş'tan Tahir Elçi açıklaması
HDP Eş Başkanı Demirtaş, tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin PKK sempatizanı dahi olmadığını söyledi.
 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Güneşli'de bulunan Ehlibeyt Alimleri Derneği'ni ziyaret etti.  Demirtaş ziyaret sırasında habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

11 Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan taziye polemiğiyle ilgili bir soruya yanıt veren Demirtaş, "Ülkenin başbakanının çıkıp bize, 'taziye sizin değil, acıyı sahiplenmeyin' diyecek kadar duygudan yoksun bir hale geldiğini görmek çok üzdü bizi " dedi.

PKK sempatizanı bile değil
Demirtaş, " (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması) Partiler siyasi bir organizasyondur. Kuru bir şirket değildir. Kar için de kurulmazlar, devleti, milleti soymak için hiç kurulmazlar, partiler. Bu sözüne katılıyorum sayın Cumhurbaşkanının, nadiren katıldığım sözlerinden biridir" diye konuştu.

Demirtaş, Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak da "Bırakın PKK üyesi, sempatizanı bile değildir. Bir barış adamıdır. İnsan haklarına inanır ve inandığı şeyleri cesurca söyler. PKK'ya yönelik çok sert eleştirileri olan bir insandır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.