Dev köpekbalığı mumyalandı

Dev köpekbalığı mumyalandı
Marmara Denizi’nde yakalanan kamçı kuyruklu dev köpekbalığı ölümsüzleştirildi. İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan tarafından mumyalanan köpekbalığı deniz canlıları müzesinde görücüye çıkıyor…

Kış sezonunda, Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar tarafından hamsi ağlarına takılarak yakalanan dev köpekbalığı, Balıkçı Kenan tarafından mumyalanarak ölümsüz hale getirildi. Türkiye’de ilk deniz canlıları müzesini kurarak binlerce deniz canlısını mumyalayan Balıkçı Kenan, en son yakalanan 5 metre uzunluğundaki kamçı kuyruklu köpekbalığının da mumyalama işlemlerini tamamlayarak diğer deniz canlısı türlerinin arasına dahil etti.

Müzeyi gezmek ücretsiz
Beylikdüzü’nde kurduğu; Türkiye ve Dünyada eşi benzeri olmayan deniz canlıları müzesinin kapıları vatandaşa açan Balıkçı Kenan Balcı, müzeden herkesin ücretsiz olarak yararlanabileceğini belirterek, tatile girmeyi dört gözle bekleyen öğrencilere de müzeye gelerek deniz canlılarını yakından incelemeleri çağrısında bulundu. Tüm deniz canlıları ve deniz materyallerini gerçek görüntüsünü deforme etmeden koruma altına aldıklarını belirten Kenan Balcı, Türkiye Deniz Canlıları Müzesinin günün her saatinde ücretsiz olarak gezilebileceğini belirtti.

 Mumyalanması 6 ay sürdü
Yüzlerce deniz canlısı ve binlerce deniz materyalinin yer aldığı Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’nde irili ufaklı yaklaşık 15 bin eserin bulunduğunu söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, “Müzemize en son dahil olan bu kamçı kuyruklu köpekbalığıdır. Yaklaşık 6 ay süren bir çalışma sonrasında mumyalama işlemini tamamdık. Müzemizde yeralan en büyük köpekbalığı olacak. Deniz canlılarını yakından görmek incelemek isteyen herkes gelip gezip görebilir” dedi.   

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.