Durdurun çığlığı duyulmadı

Durdurun çığlığı duyulmadı
‘Discovery’ isimli eğlence makinesinden düşerek hayatını kaybeden Hatice Ataman’ın arkadaşı Sevim Türe dehşeti anlattı: “Güvenlik kilidi yoktu. Hatice en son ‘Durdurun düşeceğim’ diye bağırdı.” Makineye binmekten vazgeçen kuzeni de “Durdurun diye bağırdım

HATİCE Ataman (18), hukuk fakültesini kazanmak, hakim veya savcı olmak istiyordu. Bir yıl boyunca derslerine çalışmıştı. Geçen Pazar günü LYS’ye girdi. Mutluydu, sınavı çok iyi geçmişti. Babası Halit Ataman’ın babalar gününü kutladı ardından kuzeni Seda Afşit ve iki arkadaşı ile birlikte Küçükçekmece’deki lunaparka gitti. 4 arkadaş önce gişeden 12 TL vererek 4 jeton aldı. Hatice Ataman, kuzeni Seda Afşit (23), Zeynep Türe (17) ve Sevim Türe (22) hemen Discovery isimli makinede yerlerini aldılar.

‘Çığlıkları kulağımda’

Ancak Seda Afşit bir an tedirgin olduğunu söyleyerek binmekten vazgeçti. Makinenin çalıştığı andan itibaren Hatice ile arkadaşı Sevim’in çığlık atmaya başladığını ancak görevlilerin aldırmadığını söyleyen Afşit, “Kuzenimin çığlıklarını hatırlıyorum. Kulaklarımdan o çığlık sesi hiç gitmeyecek. Çığlık atarak ölüme uçtu” dedi.

Arkadaşımı tutamadım

Seda Afşit’in iş arkadaşı Sevim Türe de Hatice’nin ölümünün lunapark yetkililerinin sorumsuzluğundan kaynaklandığını söyledi. Bindikleri makinenin güvenlik kafesini kilitleyemediklerini söyleyen Sevim Türe “Kilidin gireceği bir karşılığı yoktu. Biz görevlilere seslendik ama o sırada makine çalıştı. Makine çok hızlı bir şekilde hareket ediyordu. Hatice ile ikimizin güvenlik kafesi aynı anda açıldı. Ben tek elimle kendi kafesimi tutarken, diğer elimle Hatice’yi tutmaya çalıştım. Tutamadım, elimden uçarak fırladı” dedi.

Lunaparkçı sabıkalı çıktı

HATİCE Ataman’ın hayatını kaybettiği Kavaklı Lunapark’nın sahibi Ferhat K.’nin daha önce sahibi olduğu Beykoz’daki lunaparkta yine bir facia yaşanmıştı. 2004 yılında yaşanan olayda eşi Hatice ile “ahtapot” isimli eğlence aracına binen Ekrem Şahin’in oturduğu koltuk yerinden çıktığı için düşerek hayatını kaybetmişti. Hatice Ataman’ın hayatını kaybetmesinin ardından soruşturma başlatan polis, şirketin Mesul Müdürü Metin A. (59) ve makinenin teknik sorumlusu Mustafa K.’yi gözaltına aldı. İfadelerinde makinenin yeni olduğunu söyleyen Metin A. ile Mustafa K., taksirle ölüme sebebiyet vermekten suçundan çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından denetimli serbestlik şartı ile bırakıldı. Şirket sahibi Ferhat K. ise polis tarafından aranıyor.

Bir ölüm de gondoldan

BALI-KESİR’in Gönen’e bağlı Fındıklı Köyü’nde oturan Ali Arı (23) önceki akşam geldiği Gönen’de arkadaşlarıyla birlikte içki içtikten sonra panayırda bulunan gondola bindi. Durma aşamasına gelen gondoldan emniyet kemerinin açılması sonucu düşen Ali Arı, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Gönen Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken lunapark işletmecisi Cesur B. ile kardeşi Mustafa B. gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.