Emekli öğretmenler bir çatı altında

Emekli öğretmenler bir çatı altında
Çatalca Emekli Öğretmenler Derneği 20 Haziran 2013 tarihinde açıldı. Çatalca Belediyesi Çağlayan Ege İş Merkezi’nde faaliyete giren derneğin açılış kurdelesini Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve emekli öğretmenler bi

Çatalca’da emekli öğretmenlerin de artık bir derneği var. Çatalca Emekli Öğretmenler Derneği öğretmenlerin gayret sonrasında ilçede açıldı. Açılış öncesi Çatalca Sofram Restoranda davetlilere ikramda bulunuldu. Açılış merasimi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 İLÇEMİZ EĞİTİMİNE KATKI SUNMAK

 Derneğin açılışı öncesi günün anlam ve önemine ilişkin konuşması Çatalca Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Ertan Erdem tarafından yapıldı. Ertan Erdem konuşmasında; “Emekli öğretmenlerin bir dernek altında toplanması fikri eski Milli Eğitim Müdürümüz Sadun Yavuz tarafından ortaya atıldı. Meslektaşımız Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da maddi manevi yardımını bizden esirgemedi. Derneğimize emekli öğretmen ve emekli kamu memurları üye olabilir. Derneğimizin kuruluşunda amaçlarımız; ilçemizin eğitimine katkı sunmak, toplum için faydalı çalışmalar üretmek, emekli öğretmenler olarak bir araya gelip, kültürel ve sanatsal çalışmalar yapmak, sosyal faaliyetlerde bulunmak ve imkanlarımız dahilinde ihtiyacı olan öğrencilere burs vermek ve onlara derslerinde yardım etmektir.” dedi. Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Ertan Erdem’in ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı.

 CEM KARA “TALEP VE İSTEKLERİ BİZİM İÇİN BİR EMİRDİR”

  Başkan Cem Kara, “25 yıl boyunca ben de sizlerle beraber aynı havayı teneffüs ettim. Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu burada söylemeye gerek duymuyorum, çünkü hepimiz birer öğretmen olarak bunun bilincindeyiz. Öğretmen olarak çalıştığım süre içerisinde ilçede eğitim ve öğretime katkı sunmaya çalıştım. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştirmek, onlara katkı sunmaya çalıştım. Burada birbirinden değerli öğretmen arkadaşlarım var ve hala birbirimizden yeni bir şeyler öğreniyoruz. Geçtiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eski Milli Eğitim Müdürümüz Sadun Yavuz bu derneğin teklifini yaptı ve öğretmenlerimiz de bu fikre destek verdi. Sizlerin talep ve istekleri bizim için bir emirdir.” dedi. Başkan Cem Kara’nın ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı.

 Kaymakam Taşdan; “Derneğin amaçları gerçekten çok güzel belirlenmiş. Derneğin kurulmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Dernek binasının yapımında yoğun emek sarf eden Belediye Başkanı Cem Kara’ya da teşekkür ediyorum.” dedi. Sofram Restoran’daki kokteylin ardından dernek binasına çıkan katılımcılar burada bir araya gelerek sohbet etme fırsatı bularak, derneği gezdiler. Çatalca Emekli Öğretmenler Derneğinin açılış törenine Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar ve emekli öğretmenler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.