Emniyet, O Görüntülerin Faturasını Taşeron Firmaya Kesti

Emniyet, O Görüntülerin Faturasını Taşeron Firmaya Kesti
TEM-İSTOÇ bağlantı yolundaki trafik yoğunluğu nedeniyle yol artasındaki refüjü aşarak karşyı yöne geçen araçların o görüntüleri, Emniyet'i harekete geçirdi.
TEM-İSTOÇ bağlantı yolundaki trafik yoğunluğu nedeniyle yol artasındaki refüjü aşarak karşyı yöne geçen araçların o görüntüleri, Emniyet'i harekete geçirdi. Emniyet Müdürlüğü, İlçe Trafik Denetleme Büro Amirliği'ne bilgi vermeden yol çalışmalarına başlayan taşeron firmaya ceza kesildiğini açıkladı.

DHA'nın Sabah görüntülediği araçlar, sıkışık trafikten kurtulmak için yol ortasındaki refüjü aşarak karşı yöne geçmiş, karşı yönden hızla gelen araçları tehlikeye atan sürücülerin bu kural tanımamazlığı kameralara da yansımıştı.

Olayın medyada yer alması üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi


15 Aralık 2014 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan İSTOÇ mevkiinde TEM-İSTOÇ bağlantı yolunda 'trafik yoğunluğu' konulu 'YOL YOKSA KALDIRIM VAR' başlıklı haberler ile ilgili inceleme neticesinde;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı UTK kararı ile TEM-Batışehir-Mahmutbey Caddesi-Başakşehir Yolu'nun İSTOÇ'a bağlanan kısmında yapılacak düzenleme ve kazı çalışması nedeniyle 15 gün süre ile tamamen trafiğe kapatılması yönünde ilgili Taşeron Firmaya çalışma izni verildiği anlaşılmıştır.


Taşeron firmanın izin belgesini almasının ardından anılan bölgedeki trafik düzeninden sorumlu olan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği'ne bilgi vermeksizin yol çalışmalarına başlaması neticesinde, trafik yoğunluğu meydana gelmiş ve haberlere konu görüntülerin oluştuğu tespit edilmiştir.

İlgili Taşeron firmaya Karayolları Trafik Kanunu'nun 13. Maddesi'ne istinaden cezai işlem uygulanmıştır.

Ayrıca, orta refüjü atlayan ve ters istikamete geçerek trafiği tehlikeye düşüren araçları tespit etmeye yönelik çalışmalar başlatılmış olup, gerekli cezai işlemler tesis edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.