En başarılı 'sigaraya hayır' afişleri ödüllendirildi

En başarılı 'sigaraya hayır' afişleri ödüllendirildi
Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı işbirliğiyle madde bağımlılığına karşı hayata geçirilen 'Temiz Okul, Temiz Toplum, Çözüm Sensin' projesi kapsamında gerçekleştirilen veli bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 3. sü düzenlenen seminere  Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğuzhan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da katıldı. Ebeveyn ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, proje kapsamında gerçekleştirilen Afiş Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

'İLGİYİ YEŞERTELİM'

Programın açılış konuşmasını gerçekleştirerek, projenin önemine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 'Pırıl pırıl genç bir nüfusumuz var. Bizler gençlerimizi korumak istiyoruz. Gençlerimizi korurken, mahallemizi ve ilçemizi de korumak istiyoruz. Bunu yaparken kontrolsüz söylemlerle Küçükçekmecemizi değersizleştirmeyelim. Uyuşturucu kullanan kişiler bizden daha kötü değil. Kullanıyorlar, farklı sebepleri var. Onlara şefkatle yaklaşmalıyız. Anne ve babalar olarak çocuklarımızdan ilgiyi eksik etmeyelim.Etrafımızda ilgiyi yeşertelim.' diye konuştu.




'150 BİN PIRLANTAMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Konuşmasında, madde bağımlılığı ile mücadelede herkese iş düştüğünün altını çizen Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise, 'Küçükçekmece'nin 150 bin pırlantasına en iyiyi verebilmenin mücadelesini veriyoruz. Değerli gençler, hedef sizsiniz ve biz sizler için mücadele edeceğiz.' diyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.


'EN YARATICI AFİŞLER ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Konuşmaların ardından proje kapsamında ilçede ilkokul ve ortaokullar arasında gerçekleştirilen 'Sigaraya Hayır- Sağlıklı Yaşama Evet ' konulu afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.  En başarılı öğrencilere bilgisayar hediye edildi.

Gerçekleştirilen veli bilgilendirme seminerinde ise, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Uzman Eğitmeni İsmail Alkan madde bağımlılığı ile mücadelede doğru bilinen yanlışları ebeveynlerle paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.