Engelleri hep beraber kaldıralım

Engelleri hep beraber kaldıralım
Faaliyetleri ve projeleriyle engelsiz bir ilçe oluşturmayı amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Dünya Engelliler Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Türk Halk Müziği’nin usta sesi Hüseyin Turan; İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan, otizm hastaları, zihinsel ve bedensel engellilerden oluşan grup İSÖM-X ile birlikte sahne aldı.
Etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Yıldız Konal Süslü, Ak Parti İl Özürlüler Komisyonu Başkanı Mustafa Bügelek ve Küçükçekmece Belediyesi Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Muhammed Emin Aytan katıldı.
‘Hükümetin yardımlarıyla hizmetler çoğalıyor’
CNN Türk’ün ekran yüzlerinden Özge Uzun’un sunumuyla gerçekleşen programda açılış konuşması yapan Aziz Yeniay, Dünya Engelliler Günü’nün önemine değindi. Yeniay, 2004 yılında  Küçükçekmece’de engelli vatandaşların şartlar dolayısıyla evlerinden çıkamadığını ifade ederek,  son yıllarda hükümetin de yardımlarıyla ilçede engelli vatandaşlara sağlanan sosyal hizmetleri çoğalttıklarını belirtti.
‘Hepimiz engelli adayıyız’
Engelli vatandaşlarımız için yapılan tüm çalışmaların aslında her vatandaş için sağlanan bir hizmet olduğunu kaydeden Aziz Yeniay, “Unutmayın, hepimiz bir engelli adayıyız. Bir gün hatta birkaç saniye sonra başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Bu nedenle kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına da yapmamalı, kendimize yapılmasını istediğimiz şeyleri başkalarına da yaşatmalıyız. Engelsiz günlerde beraber olmayı diliyorum.”diyerek sözlerini noktaladı.
Güne özel karanfil
Küçükçekmece Engelliler Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin Ritim, Semazen ve ‘Üsküdar’a Gider iken’ ile ‘Gangnam Style’ özel dans gösterileriyle devam eden programda, Hüseyin Turan sevilen türkü ve şarkıları İSÖM-X grubunun performansı eşliğinde seslendirdi. Vatandaşların hınca hınç doldurduğu salonda Hüseyin Turan ve İSÖM-X grubu katılımcılardan büyük alkış aldı.
Program, protokol üyelerinin, Hüseyin Turan’a, İSÖM-X grubunu temsilen Ercan Yasemin Seven’e ve Özge Uzun’a çiçek takdimiyle sonlanırken, Küçükçekmece Belediyesi engelli vatandaşlara Engelliler Günü’ne özel olarak tasarlanan karanfil hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.