Engellilere hizmet en büyük ibadettir

Engellilere hizmet en büyük ibadettir
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyelerin, diğer kurumlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretmek zorunda olduklarını belirterek; "Engelli kardeşlerimize hizmet
Büyükçekmece Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde ilçe halkının yoğun ilgisi ile gerçekleşen etkinliklerde, engellilerimizin ve ailelerinin sosyo-kültürel hayata daha fazla katılabilmeleri ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasına yönelik talepler ön plana çıktı.

"İnsanlığımdan utandım"

Etkinliklerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama günü olarak görülmesinin yanlış olduğunun altını çizerek; "3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha fazla nasıl kolaylaştırabiliriz, sosyal hayatın içerisinde onları daha çok nasıl görebiliriz gibi projelerin tartışıldığı bir gün olmalıdır" dedi.

Büyükçekmece sınırları dahilinde 4 bin civarı engelli vatandaşımızın yaşadığını tespit ettiklerini belirten Başkan Akgün; "2009 yılında ilçemize katılan bölgelerde engelli vatandaşlarımızın çok zor şartlar altında yaşam sürdüklerine şahit oldum. O mağdur, o zor durumdaki annenin engelli çocuğu ile nasıl bir yaşam mücadelesi verdiğini gördüm.

Bu manzara karşısında da insanlığımdan utandım.Maalesef bu kardeşlerimize biz el uzatıncaya kadar hiç kimse onların sorunlarıyla yeterince ilgilenmemişti. Bu durumu gördükten sonra ilçemizde yaşayan bütün engelli kardeşlerimizin durumlarına ilişkin bir portföy hazırladık. Ardından engelli eğitim merkezimizi açtık" dedi.



Eğitim ve İş Merkezi hizmete giriyor!

Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Engelliler Eğitim ve İş Merkezi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve yılbaşından sonra hizmete gireceğini belirterek şunları söyledi: "2500 metrekare alan üzerine 2 katlı bir merkez yapıyoruz. Alt katında engelli kardeşlerimize her türlü eğitimin verilebileceği sınıflar olacak.

Üst katta ise Halk Eğitim Merkezi şemsiyesi atında ailelerine eğitim verilecek. Ayrıca aileleri buradaki spor tesislerinde spor yapma imkanı da bulabilecekler. Engellilerimiz ve aileleri için burası komple bir merkez olacak. Hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. Bu açıdan engelli vatandaşlarımıza sosyal hayatın içerisinde gereken yeri vermek zorundayız. Belediyeler, diğer kurumlarla özellikle de üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kalıcı projeler üretmek zorunda. Bu bir insanlık görevidir ve de en büyük ibadettir."

"Ailelere maddi destek sağlanmalıdır"

Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten Kaptan, engellilerin sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik bir konuşma yaptı. Dünya Sağlık Örgütü'nün, " Herkese hizmet ihtiyacı olana daha fazla hizmet" sloganını hatırlatan Prof. Dr. Kaptan, engellilerin sıkıntıları kadar onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin de sıkıntılarının göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek; "Maalesef bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldıracak çözümler sunulmamıştır. Sosyal hayattan soyutlanmışlardır. Sadece belli gün ve zamanlarda değil, her gün onların sıkıntılarının farkında olmalıyız.

Sosyal hayatta daha fazla yer alabilecekleri, istihdam imkanları yaratılabilecek kalıcı projeler ortaya koymak zorundayız" diye konuştu. Prof. Dr. Gülten Kaptan, engelli yurttaşlarımızın bakım yükünü taşıyan aileleri içinde maddi ve manevi anlamda destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.



Gökkuşağı İzci Kulübü güne damgasını vurdu

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü üyelerinin ortaya koydukları bir birinden renkli ve anlamlı gösterilere yer verildi. Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü öğrencileri sahnede söyledikleri türkülerle duygu dolu anlar yaşatırken, oynadıkları tiyatro oyunları ve karate gösterileriyle de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Öte yandan, İzci Kulübü öğrencilerinin Bayrak Oratoryosu’nun ardından sahne alan TRT Sanatçısı Oya Aksoy ise söylediği Türk Sanat Müzikleri ile izleyenlere nostalji dolu bir gün yaşattı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.