ERDEM HAFRİYAT BİZİ DE MAĞDUR ETTİ!

ERDEM HAFRİYAT BİZİ DE MAĞDUR ETTİ!
ÖZYURT MADENCİLİK VE NAS İNŞAAT ‘METROBÜS’TE HAFRİYAT VURGUNU’ HABERİMİZE AÇIKLAMA GÖNDERDİ:
22 Temmuz 2011 tarihinde HABERDAR’da yayınlanan ‘METROBÜS’TE HAFRİYAT VURGUNU’ haberine düzeltme metni gönderen ÖZYURT MADENCİLİK-NAS İNŞAAT ‘Alt taşeron firmalardan Erdem Hafriyat Madebcilik ve İnşaat Sanayi Ltd. Şti. işi yarıda bırakarak kaçtı.. Bu durum bizleri de mağdur etti.’ Dedi.
 
İşte o açıklama:
 
HABERDAR isimli gazetenin 21.07.2011 tarihinde www.haberdar.com.tr internet sitesinde yayınlanan haberde “Metrobüste Hafriyat Vurgunu” başlıklı haberde müvekkil Nas inşaat Sanayi Ticaret A.Ş.-Özyurt Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş Ortaklığı hakkında basın etiğine uygun olmayan şeklinde, müvekkil itibarını zedeler nitelikte hakkı haleldar olacak şekilde haber afişe edilmiştir.
Haber başlığında. kullanılan “Metrob'üs°te Hafriyat Vurgunu” başlığının altındaki resimlerde müvekkil ticari .kimliği ve logosunun büyük puntolar halinde yer alınası ve sanki söz konusu haber içeriğine neden olan ve suç teşkil eden ithamların muhatabı müvekkilmiş gibi gösterilmesi konusu haber nedeniyle müvekkilin uğradığı zararı ve itibar kaybını açıklamaya yetmektedir. Ayrıca haber içeriklerinde geçen “ßeylikdüzü 'Metrobüs hattının hafriyat işlerini yapan yaklaşık onbeş firma, ihaleyi üstlenen firmanın iflas ettiğinden dolayı ücretlerini almamaktan şikayetçiler” ibareleri, müvekkilin söz konusu mağduriyete ve haber başlığında “VURGUN” olarak tabir edilen duruma neden olduğu izlenimini vermekte ve sansasyonel bir üslupla başlıklandırılarak gerçek dışı bir şekilde müvekkilin kötülenmesine ve suç oluşturan mevcut eylemin oluşmasına neden olmaktadır. Söz konusu habere konu ihaleyi üstlenen firmanın iflas etmiş Olduğu bildirilerek ticari unvan ve tanınmış logosunun haberde yerini alması müvekkile karşı yanlış izlenimler doğmasına neden olmaktadır. Buna göre ihaleyi üstlenen müvekkil firma iflas etmemiş olmasına, işlerin başında bulunarak tüm alt işe devam etmesine ve her türlü mağduriyete çözüm getirme iradesine sahip olmasına rağmen haber içeriği, başlığı ve resimlerde müvekkilin haksız bir şekilde ithamı söz konusu olmaktadır. Buna göre Erdem Hafriyat Madencilik ve İnşaat Sanayi Ltd..Şti. yüklendiği edimleri yerine getirmeyerek işi yarıda bırakarak müvekkili ve kendi taşeronlarını zarara uğratmış, ancak tarafınızdan hazırlanan ve birçok internet sitesinde de tarafınız kaynak olarak sunulan haberde müvekkil hedef alınarak ticari itibarının ve güvenirliğinin zedelenmesine neden Olunmuştur.
 
Müvekkil Nas İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.-Özyurt Madencilik inşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. İŞ Ortaklığı yüklenmiş olduğu söz konusu habere konu İnşaatı işini zamanında ve gereği gibi yerine getirilmesi için elinden geleni yapmış, mevcut işin Taşeronu Erdem Hafriyat Madencilik ve İnşaat Sanayi Ltd.Şti. ile imzalamış olduğu Taşeron Sözleşmesi gereği tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş ve işin zamanında sona erdirilmesi için azami özen göstermiş bulunmaktadır. Bu açıdan gerekli kontroller ve düzenlemeler ile işlerde meydana gelen aksaklıklara ilişkin firmaya gerekli uyarılarda bulunulmuş, ancak Taşeron Firma tarafından tek olarak haksız bir şekilde Taşeron Sözleşmesine son verildiğine ilişkin müvekkile ihtarmame gönderilmiştir. Bu açıdan müvekkil şirket basiretli davranarak işlerin sürüncemede kalmaması ve daha büyük bir mağduriyetin yaşanmaması adına, Erdem Hafriyat Madencilik ve İnşaat Sanayi Ltd.Şti.’nin taşeronları ile işe devam etmekte ve söz konusu firmaların da mağduriyetlerine çare olabilmek adına üzerine düşenden fazlasını gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda alt taşeronlara yapılan işler kapsamında ödemeler yapılmış ve söz konusu işlere ilişkin uğramış olan Müvekkil Firma Nas İnşaat Sanayi A.Ş.-Özyurt Madencilik İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı’nın basında bu derece haksız ifadelerle hedef gösterilmesi ise tamamen güvenilir ve güçlü kurumsal yapısına halel getirmektedir. Dolayısıyla, yayın organınızın yanlı, müvekkilin sosyal ve kamuya mal olmuş kişiliğini de hedef alan haberlerine 'yönelik iş bu tekzip metni yayınlanmasını talep zaruri olmuştur.
 
Saygılarımla…
 
Nas İnşaat Sanayi A.Ş.-Özyurt Madencilik İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. vekili
İş OAv. SÜLEYMAN ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum