Erdoğan'a yağmur sürprizi

Erdoğan'a yağmur sürprizi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşümün üçüncü döneminin startını vermek için bugün saat 16.50’de helikopter ile Bursa’ya geldi.


Gazetecilerin girişine izin verilmediği Bursa Afet Koordinasyon Merkezi’nde Başbakan Erdoğan’ı, bakanlar, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bürokratlar karşıladı. Erdoğan daha sonra, törenin yapılacağı Mevlana Mahallesi’ne hareket etti.


YAĞMUR SÜRPRİZİ

Başbakan Erdoğan’ın Kentsel Dönüşümün üçüncü dönemini başlatacağı Bursa Merkez Yıldırım İlçesi Mevlata Mahallesi’ndeki tören alana vatandaşlar saat 12.00’den itibaren gelmeye başladılar. Ancak, Başbakan gelmeden önce saat 15.00’te başlayan sağanak yağış nedeniyle tören alanında toplananlar zor anlar yaşadı. Ön bölümlerde artan yoğunluk nedeniyle fenalaşanlara 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Şiddetli yağıştan korunmak isteyenler ise evlere sığındı. Bir saat süren yağış daha sonra yerine güneşli havaya bıraktı.

MARMARA DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşümün üçüncü döneminin startını, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde geldiği Bursa merkez Yıldırım İlçesi Mevlana Mahallesi’nde düzenlenen tören ile verecek. Kentsel dönüşümün bu aşamasında, 46 ilde 335 riskli kamu binası ile 87 bin 628 bina yıkılacak.

Kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta 21 binanın yıkıldığı Bursa’da ise 7 Mahallede 30 bin konut yıkılacak. Bu konutların yerine 7 ayrı dönem halinde 8-6-4 ve 2 kat şeklinde toplam 40 bin konut yapılarak sahiplerine teslim edilecek.

Başbakan Erdoğan, Bursa gezisini, yapımı tamamlanan Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin de açılışını gerçekleştirecek. Daha sonra partisinin il teşkilatına geçecek olan Erdoğan, akşam yemeğini ise Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yiyecek. Erdoğan daha sonra Bursa’dan ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.