Ereğliyi sel aldı

Ereğliyi sel aldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geceden bu yana devam eden sağanak yağmur Kabasakal deresini taşırdı. Bir çok evi su basarken yaklaşık 10 araç sel sularına kapıldı. Evlerde ve iş yerlerinde mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geceden bu yana devam eden sağanak yağmur Kabasakal deresini taşırdı. Bir çok evi su basarken yaklaşık 10 araç sel sularına kapıldı. Evlerde ve iş yerlerinde mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.Ereğli' de dün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan sağanak sonrasında ilçe merkezinde bir çok iş yerini su bastı ve büyük maddi hasar oluştu. Gece boyunca devam eden sağanak yağmur Kabasakal deresinin taşmasına neden oldu. Bir çok ev sel suları altında kalırken, yaklaşık 10 araç da sel sularına kapıldı. Park halindaki araçlar da suya gömüldü.

Yeşiltepe, Kepez, Solak köyü yol ayrımı, Göçmenler mahallesi, Kavaklık, Bahçelievler mahallerinde yollar göle dönerken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Sel suları ile sürüklenen bir araç vatandaşların çabası ile kurtarılırken, bir araç sahibinin ise aracının sel sularına kapılmaması için aracını çelik halat ile bağladığı görüldü.

EV VE İŞ YERLERİNDE MAHSUR KALANLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI
Sel sularının etkili olduğu Kavaklık mahallesinde evlerinin girişleri su ile dolan vatandaşlar, itfaiye merdivenli araçları ile kurtarıldı. Aracı el sularına kapılan İbrahim Turan isimli vatandaş "Araç evin önündeydi. Sel sularına kapıldı. Birini buraya bağladık, kurtardık. Ama onu elimizden kaçırdık." dedi. Evden kurtarılan vatandaş ise mahsur kaldıkları evden kurtarıldıklarını ve yakınlarında kalacaklarını söyledi. Ereğli Belediyesi'ne ait düğün salonunda mahsur kalan 5 kişi de yine itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPAMADIK

Sel baskını sonrasında kurtarma çalışmalarını yakından takip eden İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, hasar tespit çalışması yapamadıklarını ve sürekli gelen ihbarları değerlendirdiklerini kaydetti. Ateş konuşmasında "İlçemizde son dönemde beklenmeyen bir afet ile karşı karşıyayız. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bir ihbar daha aldık. O tarafa geçiyoruz. Şu anda kaç evi su bastı, hiç bir tespit yapamadık. Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile görüştük. Onlar da geliyor. Çok sayıda araç da var. Gerçekten sayısı fazla." dedi. 

Diğer yandan suların çekilmesi ile birlikte Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmasına başlarken, belediye gün boyu ve gece de devam edecek yağmur ve sel baskınları ile ilgili vatandaşlara uyarı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.