Esenyurt'ta Cumhuriyet şöleni

Esenyurt'ta Cumhuriyet şöleni
Esenyurt ’ta Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’nci yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci tarafından Kaymakamlık makamında kutlama kabul töreni ile başlayan program Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumunda tüm okul

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumunda hazırlanan tören programında Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Garnizon Komutanı Piyade Albay Osman Uyanır ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu öğrencileri ve kutlamaya gelen vatandaşları selamladı.

Cumhuriyetimizi kuranlara şükranlarımızı sunuyoruz”

Göndere bayrak çekilerek saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından günün önemini anlatmak üzere Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. Kaymakam İnci, “ Böyle güzel bir günde ve gök kubbenin şahitliğinde birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş ceddimizin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda şükranlarımızı ifade etmek için devletimizin en büyük günü Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak için toplandık. Cumhuriyetimizin iki önemli anlamı var. Birincisi, her taraftan işgale uğrayan Anadolu’nun işgalcilerden kurtulmasıdır. İkincisi ise demokratik bir Cumhuriyet’in ilan edilmesidir. Ülkemiz Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar büyük mesafeler kat etmiştir. Türkiye olarak inşallah daha büyük hedeflerimize ulaşacağımıza eminim. Bugüne kadar ülkemiz üzerinde yapılan oyunlar ve planlar her zaman boşa çıkarılmıştır. Bundan sonrada yapılacak planlar eminim boşa çıkarılacaktır. Cumhuriyetimizin 92’ncü yıl dönümü ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirsin” dedi.

Kaymakam Ekrem İnci’nin konuşması ardından ilçede tüm okullar genelinde şiir, resim, müzik ve kompozisyon dalında başarılı olan öğrencilerin ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi.

Esenyurt Şerife Bacı Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterileri törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Cumhuriyetin 92’nci yıl dönümü kutlama programı tüm okulların katıldığı geçit töreni gerçekleşmesi ile sona erdi.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.